Haberler

Merkel, Kolombiya Devlet Başkanı Santos ile Görüştü

Almanya Başbakanı Merkel: ''Almanya olarak barış görüşmeleri konusunda Kolombiya'yı destekliyoruz'' ''Ukrayna'nın doğusundaki gayrımeşru seçimlerden kimlerin sorumlu olup olmadığına bakılması lazım'' Santos: ''Her ülke uyuşturucu ticaretine karşı mücadele etmeli. Kolombiya bu konuda en çok ceremeyi çeken.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Kolombiya'daki barış görüşmelerini desteklediklerini söyledi.

Başbakanlık'ta gerçekleştirilen görüşmenin ardından Merkel ve Santos, daha sonra ortak basın toplantısı düzenledi. Merkel, görüşmede Kolombiya'daki genel durum ile  ikili ilişkiler, IŞİD ile mücadele konularını ele aldıklarını dile getirdi.

"Almanya olarak barış görüşmeleri konusunda Kolombiya'yı destekliyoruz" diyen Merkel, barış görüşmeleri çerçevesinde Kolombiya'ya yeni bir yardım paketi hazırladıklarını belirterek, "75 milyon avro her yıl yardımda bulunacağız. Uzlaşmalar acı olabilir. Şimdi bir ümit var. Biz AB'de bazen tartışmalar yaşıyoruz ama uzlaşma bulmalıyız ama uzlaşma her şeye değer" ifadelerini kullandı.

Merkel, barış görüşmelerinin başarıyla sonuçlanmasını umduğunu kaydetti.

Ukrayna'nın doğusundaki seçimler -

Ukrayna konusuna da değinen Merkel, Ukrayna'nın doğusunda Rusya yanlısı ayrılıkçılar tarafından yapılan seçimlerin ardından yaptırımların tekrar gözden geçirileceğini belirtti. Merkel, "Ukrayna'nın doğusundaki gayrimeşru seçimlerden kimlerin sorumlu olup olmadığına bakılması lazım" dedi.

Rusya'ya uygulanan ekonomik yaptırımlara da değinen Merkel, "Yaptırımları kaldırmayı memnuniyetle isteriz ancak şu anda böyle bir durumu görmüyorum" ifadesini kullandı.

Ukrayna'nın doğusundaki seçimlerin Kiew ve Moskova arasında imzalanan Minsk Protokolü ruhuyla bağdaşmadığını dile getiren Merkel, "Hızlı bir şekilde ateşkes sağlanması gerekiyor. Her gün ölümler oluyor. Bugüne kadar ölü sayısı 300'ü aştı. Oraya insani yardımımız devam edecek. Oradaki insanların kış ile başa çıkabilmeleri için her şeyi yapmalıyız" şeklinde konuştu.

Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos da Kolombiya'daki barış görüşmelerine verdiği destekten dolayı Almanya'ya teşekkür etti.

Barış görüşmeleri konusunda neler yapıldığını Merkel'e ilettiğini ifade eden Santos, Kolombiya'da bir barışın sağlanması durumunda bunun tüm dünyaya etkisinin olacağını belirtti. Santos, barışın tüm taraflara fayda sağlayacağından emin olduğunu vurguladı.

AB ile Kolombiya arasındaki imzalanan serbest ticaret anlaşmasına da değinen Santos, "Bu konuda çok açık duruşum var. Serbest ticaret ülkelerin büyümesine yardım eder. Geçmişten bu yana bunu yapan ülkeler hep büyüdüler. Bu anlaşma Kolombiya için bir şans" dedi.

Kolombiya'da uyuşturucu ile mücadele -

Uyuşturucu ile mücadele konusuna da değinen Santos, uyuşturucu ile tüm dünyada mücadele edilmesi gerektiğine işaret ederek, şöyle devam etti:

"Her ülke uyuşturucuya karşı mücadele etmeli. Kolombiya bu mücadelede en büyük sıkıntıyı çeken ülke. Mafya veya kim bunu yapıyorsa bunlara karşı mücadele eden insanlar desteklenmeli. Kolombiya'da büyük şebekeler kayboldu. Büyük mafya liderleri ya mezarda ya da hapiste ama uyuşturucu ticareti devam ediyor. Almanya bu konuyla mücadele konusunda  bizim için iyi bir partner."

Santos, IŞİD karşı mücadelede Kolombiya olarak destek vermeye hazır olduklarını sözlerine ekledi. - Berlin

Kaynak: AA / Güncel

Angela Merkel Kolombiya Ukrayna Almanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title