Haberler

Merkel'in Ziyareti Manşetlerde

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in son 18 ayda Türkiye’ye yaptığı beşinci ziyareti Alman medyasında geniş yankı buldu.

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in son 18 ayda Türkiye'ye yaptığı beşinci ziyareti Alman medyasında geniş yankı buldu. Frankfurter Rundschau gazetesi ziyaretin olumlu geçtiğini fakat eskisi gibi sıcak geçmediği ağızda tat bırakmadığını yazdı. Merkel, Türkiye Cumhurbaşkanı ile görüşmesinde demokratik temel hak ve özgürlükler ile kuvvetler ayrılığının dikkate alınmasını vurguladığını muhalefetin demokrasinin temel değerlerinden olduğunu hatırlattığına dikkat çekti. Gazete ziyaret haberini manşette verdi ve "Merkel biraz daha cesur"başlığını kullanarak okuyucularına duyurdu. Ziyaretin hassa bir ziyaret olduğunu yapılan tenkitlerin dikkatlici yapılığını belirtildi.

Frankfurter Allgemeine gazetesi ise Merkel'in Türkiye ziyaretini diğer ulusal gazeteler gibi manşetine taşıyarak okuyucularına sundu. Haberin başlığında "Merkel terör konusunda Edoğan'a destek sözü verdi" ziyarette bir çok konunu ele alındığı en önemli konunun ise Türkiye ile yapılan mülteci anlaşmasını devamının sağlanması olduğunu yazdı.

Süddeutsche gazetesi Merkel'in Türkiye ziyaretinin okuyucularına gazeteni manşetine taşıdı. Haberin başlığında "Merkel Erdoğan'ı uyardı" ifadesi kullanıldı. Merkel'in demokratik toplumlarda muhalefetin demokrasinin önemli bir unsuru olduğu bu prensiplere dikkat edilmesini haberde yer verdi. Haberin devamında Merkel'in açıklamalarını "Almanların duymak istediklerini dile getirdi" başlığını kullanarak ziyaretin detaylarını paylaştı.

Bild gazetesi ise "Zor dostlar arasın ziyaret" üst başığının kullanırken haberi "Merkel'den Erdoğan'a talimat" başlığında okuyucularına duyurdu. Türkiye'ni8n zor dönemlerden geçtiğini buna rağmen demokratik değerlerden de ayrılmaması gerektiği haberde yer aldı. İki ülke arasında ilişkiler başta olmak üzere bölgesel ve diğer uluslararası konuların ele alındığına haberde yer verdi.

Frankfurter Neu Presse Gazetesi ise ziyaret haberinde Merkel'in ziyaretini çok kritik bir zeminde yapıldığı ve Merkel'in misyonunu yerine getirdiğine yer verdi. İki ülke arasındaki konuların "sıcak demire" benzeten gazete böyle bir durumda yapılan ziyarette Merkl'in dikkatli olduğuna yerverdi.

(Mehmet Koca / İHA) - FRANKFURT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Angela Merkel Almanya Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

DİKKAT: Meteoroloji sarı uyarı nedir? #128993 Çöl tozunun sağlığa zararı var mı? 26 NİSAN TV YAYIN AKIŞI #128250 Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Gelinim Mutfakta CANLI İZLE #128112 26 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 26 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title