Haberler

Merkel'den Davutoğlu'na Atatürk Sorusu

Güncelleme:

Başbakan Davutoğlu ile Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'nde bir araya gelen Almanya Başbakanı Merkel, Davutoğlu'na "Burası Atatürk'ün öldüğü saray mı" diye sordu.

Almanya Başbakan'ı Angela Merkel, mülteci krizini görüşmek üzere bugün Türkiye'ye geldi. Başbakan Ahmet Davutoğlu, Almanya Başbakanı Merkel'i Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'nin kapısında karşıladı.

Arabadan inen Merkel, Başbakana ilk olarak yol boyunca gördüğü ve üzerinde Davutoğlu'nun fotoğrafı bulunan " İlk günkü aşkla" yazılı afişi sordu. Davutoğlu Merkel'e ilk günkü aşkla"nın ne anlama geldiğini anlattı.

ATATÜRK SORUSU

Görüşme için içeri girildiğinde Alman Başbakanı, Davutoğlu'na "Atatürk'ün hayatının son dönemini geçirdiği ve yaşamını yitirdiği Dolmabahçe Sarayı burası mı?" diye sordu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Atatürk'ün yaşamını yitirdiği saray kısmının yan bina olduğunu, içinde bulundukları kısmın o dönem hizmetliler tarafından kullanıldığını anlattı.

Davutoğu, halkın hizmetinde olduklarını göstermek için burayı özellikle başbakanlık ofisi olarak seçtiklerini anlattı.

İşte Davutoğlu ve Angela Merkel'in Dolmabahçe'deki görüntüleri:



Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Ahmet Davutoğlu Angela Merkel Almanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (83)

dr:

ATATÜRK ü dünya biliyor tanıyorda içimizdeki yobazlar tanıyamadı gitti.

246
13
yanıtYanıtla
Osmanli:

Sen hangi kategoridesin beyin yoksunu

yanıt2
yanıt2
ihsanMobil-ANDROID:

sizler gidince hemen unutukursunuz Ama atatürkü YÜZ yilda geçse herkes Taniyor işe o dünya Lideri

128
4
yanıtYanıtla
Deniz:

Bu yobaz ne bilir Atatürk''ü yav !!! Baskentimizde İngiliz bayragı sallanan dönemleri , Vatan haini Vahdettini soracaksın !!

70
21
yanıtYanıtla
malkoç:

OYLAR AKP YE . . . . AKP AKP AKP AKP. . . . . . . .

39
41
yanıtYanıtla
gülnaz akman:

atatürk o yüce insanı bazı ağızlar ağzına almasa ne iyi olur

38
36
yanıtYanıtla
şekabir:

hayırcılara inat hizmete çayışmaya devam

34
33
yanıtYanıtla
kurdMobil-ANDROID:

Bu akp sayesinde. cok Kisa. bir zamanda turkiye. avrupa birligi ne girecek. siz hayinler. Hala. akp i elestirin. allahinizdan. bulun. nankorler. vatan. hayinleri. baskada. Bisi demiyorum

45
18
yanıtYanıtla
03Mobil-ANDROID:

yaşasın HDP oylar HDP ye

22
35
yanıtYanıtla
iktidar:

Ulan siz yasamayin bir sus pkkli.

yanıt1
yanıt0
Tüm 83 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title