Haberler

Merkel, Birlik Partileri'nin Ortak Başbakan Adayı

Partisi tarafından daha önce başbakan adayı olarak gösterilen Merkel'e, ortak parti CSU'dan da destek geldi.

Partisi tarafından daha önce başbakan adayı olarak gösterilen Merkel'e, ortak parti CSU'dan da destek geldi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, 24 Eylül'de yapılacak federal parlamento seçimlerinde resmi olarak Hıristiyan Birlik Partileri CDU/CSU'nun ortak adayı oldu. Birlik partileri, iki partinin ortak seçim kampanyasının belirlenmesi amacıyla Münih'teki CSU merkezinde bir araya geldi. Partisi tarafından daha önce başbakanlık için aday gösterilen Merkel, aralarında sığınmacı sorununun nasıl çözüleceği konusunda derin görüş ayrılıkları olan kardeş Hıristiyan Sosyal Birlik (CSU) Partisi tarafından da başbakanlığa resmen aday olarak kabul edildi. CSU Genel Başkanı ve Bavyera Eyalet Başbakanı Horst Seehofer, Merkel'i genel seçimlerde destekleme kararı aldıklarını açıkladı.

Sığınmacı sorununda hala anlaşmazlık var

Her iki parti ortak seçim çalışmalarında güvenlik, ekonomi ve istihdam gibi ortak noktalara ağırlık verecek. İki parti arasında soğuk rüzgarlar estiren sığınmacılar konusunun ise, şimdilik kenarda bırakılacağı belirtiliyor. Seçim stratejilerinin belirlenmesi için birlik partilerinin önümüzdeki haftalarda çalışmalara ağırlık vermesi bekleniyor. - Dortmund

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Angela Merkel Almanya Münih Eylül Politika Haberler

Bakmadan Geçme

ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title