Haberler

Merkel Ankara'da, Facia Ege'de! 27 Kişi Can Verdi

Güncelleme:

Almanya Başbakanı Merkel'in mülteci sorunu için Türkiye geldiği gün Ege denizinde 27 mülteci can verdi. Hayatını kaybedenlerden 11'inin çocuk olduğu öğrenildi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in mülteci krizi ve Suriye konularını görüşmek üzere Ankara'da kritik temaslarda bulunduğu bugün Ege'den acı haber geldi. Balıkesir'in Edremit İlçesi'ne bağlı Altınoluk Mahallesi'den, yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmek isteyen mültecilerin içinde bulunduğu tekne alabora oldu. Bölgede yapılan aramalarda çoğunluğu Suriyeli 27 mültecinin cesedi bulundu. Hayatını kaybedenlerden 11'inin çocuk olduğu öğrenildi.

FARKLI ROTALARA YÖNELDİLER

Ege Denizi'nde fırtına nedeniyle bir haftadır denize açılamayan mülteciler havanın kısmen sakinleşmesi üzerine haftanın ilk günü yine yasa dışı yollardan gitmek için harekete geçti. Midilli'ye geçmek isteyen mültecilerin sıkça kullandığı Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi ile İzmir'in Dikili ilçesi sahillerinde güvenlik güçlerinin sıkı önlem alması nedeniyle insan kaçakçıları farklı rotalara yöneldi.

27 MÜLTECİ CAN VERDİ

Bugüne kadar kaçak geçiş için fazla kullanılmayan Balıkesir'in Edremit İlçesi Altınoluk Mahallesi'nden sabah erken saatlerde tekneye bindirilen mülteciler denize açıldı. Ancak fırtına ve aşırı yük nedeniyle tekne denize açıldıktan 2 mil sonra alabora oldu. İmdat çağrıları üzerine Dikili, Ayvalık ve Ayvacık'tan Sahil Güvenlik güçleri yardıma koştu. Ekipler 4 kişiyi denizden kurtarırken, aralarında çok sayıda çocuğun da olduğu 27 mültecinin cesedini denizden topladı. Denizden çıkarılan cesetlerin 11'inin çocuk olduğu görüldü. Cesetler, Altınoluk Balıkçı Barınağı'na getirilip buradan da belediyeye ait zabıta kamyonetleriyle Altınoluk Cemevi'ne, buradan da Edremit Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Sahil Güvenlik'e ait botlar, helikopter ve 1 uçak bölgede arama kurtarma çalışmasına devam ediyor.

DİKİLİ'DEKİ İHBARLA ALTINOLUK'DAKİ OLAY AYNI

Bu arada sabah saatlerinde Dikili açıklarında botun batması sonucu 11 mültecinin hayatını kaybettiği yolundaki ihbarla, Altınoluk açıklarındaki facianın aynı olay olduğu ortaya çıktı

MERKEL MÜLTECİLERİ KONUŞMAK İÇİN TÜRKİYE'DE

Öte yandan Almanya Başbakanı Angela Merkel de, Türkiye'nin Suriye'den yeni bir göç tehdidi ile karşılaştığı bir dönemde bugün Ankara'ya kritik bir ziyaret gerçekleştirdi. Sabah erken saatlerde Esenboğa Havalimanı'na inen Merkel'i yetkililer karşıladı. Merkel, Türkiye'de mülteci sorununa yönelik temaslarda bulunacak.

Çocukların denizden çıkarılan cansız bedenleri görenleri gözyaşlarına boğdu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dikili İzmir 3. Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hıdırellezde dilek dilemek günah mı? Hıdırellez kutlamak caiz mi, haram mı? Buca Belediyesi hangi parti? Buca Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Benzin ve Motorine indirim var mı? Benzin ve Motorine indirim gelecek mi, yapılacak mı? 5 Mayıs akaryakıt fiyatları! 5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (45)

Oz:

Merkel ne yapsın! Recep almadımı 3 milyar euroyu! 3 daha mı istiyor?

6
29
yanıtYanıtla
Arap:

Neden musluman dunyasi batiya kaciyorda arabistan katar birlesik arap emirliklerine siginmiyor ?

23
0
yanıtYanıtla
antizubuk:

Arap ulkeleri ve butun musluman ulkeleri masonlar tarafindan yonetiliyor , yoksa musluman muslumana yardim etmezmi?

yanıt1
yanıt0
selim:

bize ne suriyeden başkasının işine karışırsın elde 5 milyon mülteciyle kalırsın dımdızlak böyle

11
5
yanıtYanıtla
MÜLTECİ TÜRKÜN DERDİ DEĞİL:

DEVLETİN YERİNDE OLSAM AVRUPA SINIRINA YIĞARIM İSTER ALSINLAR İSTER SIKSINLAR.

8
8
yanıtYanıtla
MULTECILER AVRUPANIN DERDI DEGIL:

Avrupanin yerinde olsam butun avrupadaki multecileri Turkiye sinirinda birakirim, musluman ulkelerin sorunu elin yabancisini ilgilendirmez, madem muslumansiniz bakacaksiniz.

yanıt0
yanıt3
VATANDAŞ:

İDDAYA GİREN VARMI 1 YIL SONRA MERKEL BİZİ KANDIRMIŞ DİYECEKLER. BU ANLAŞMAYI 10 YAŞINDAKİ ÇOCUK KABUL ETMEZ.

14
0
yanıtYanıtla
KAAN:

3 MİLYARA 3 MİLYON SURİYELİ VATANA HAYIRLI OLSUN. SİZ AVRO LARI YİYİN TÜRK MİLLETİ SURİYELİLERE BAKAR.

11
1
yanıtYanıtla
metin:

sanki mültecileri öldüren merkel. sanki bunlar alman vatandaşı. müslüman bir toplum nicin hristiyan ülkeye gitmek için can verir? demekki müslümanlık islam devletleri bunlar en geri kalmış toplumlar hem zavallı hem çaresiz. o zaman hristıyana küfretmeyeceksiniz onların mutlak üstünlüğünü kabul edeceksiniz

7
5
yanıtYanıtla
okan:

Suriye de iç savaşı çıkartmadan önce düşünülecekti bu olaylar, her ülke çıkarı için birilerini tuttu ülkeyi böldüler olan masum halka oldu ırakta bunu yaşadılar sanki ders almamış gibi suriye de de yaşatıyorlar

10
1
yanıtYanıtla
Tüm 45 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title