Haberler

Menderes Türel, Çin'de Katılımcı Demokrasi Dersi Verecek

Güncelleme:

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Çin'de yapılacak 9. İpek Yolu Belediye Başkanları Forumuna onur konuğu olarak katılıyor.

Dün yapılan oylamayla 'EXPO Raylı Sistem' projesinin yapımını vatandaşa soran Türel Antalya'yı, hayata geçirdiği yerel yönetim modelini ve halkın şehir yönetimine katılımını anlatacak.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, "9. İpek Yolu Belediye Başkanları Forumu ve İpek Yolu Ekonomik Şehirler İşbirliği Kuşağı ve Kalkınma Forumu"na katılmak için Çin'in Urumçi kentine gitti. Forumun onur konuğu olan Menderes Türel, Yeni Bölgelerarası Yönetişim Hizmetlerinde "İpek Yolu Ekonomi Kuşağı" isimli oturumda söz alacak. Türel Antalya ekonomisi, tarımı, turizmi ve hayata geçirdiği belediyecilik modeli hakkında bilgi verecek.

'EXPO Raylı Sistem' oylamasıyla sadece Türkiye'ye değil tüm Dünya'ya şeffaf yönetim ve katılımcı demokrasinin en güzel örneklerinden birini veren Türel, konuşmasında vatandaşı şehir yönetimine dahil etme konusunu ele alacak. Ayrıca Çin'de bulunduğu süre içerisinde; Çin Avrasya Expo'su Birleşmiş Milletler Endüstriyel Kalkınma Organizasyonu'nun (UNIDO) düzenlediği "İpek Yolu Ekonomi Kuşağının Gelişimi – Şehirleşme, Endüstriyel Medeniyet ve Daha iyi Bir Dünya" Yuvarlak Masa Toplantısı' nın özel konuğu olacak.

Başkan Türel ile birlikte Çin'de bulunan Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Evrim ise UNIDO Yuvarlak Masa Toplantısı'nda "İpek Yolu ve Türkiye – Tarihi ve Geleceği: Kuşağın Tokası" başlıklı bir sunum yapacak. Toplantılara Asya Belediye Başkanları Forumu Genel Sekreteri Mohammad Khodadadi, Sintra Belediye Başkanı UNESCO Danışmanı Maria Freitas, UNIDO Başkanı ve Temsilcisi Edward Clarence-Smith, CICETE Genel Müdürü Yao Shenhong, Çin- Avrasya Expo'su Genel Sekreter Yardımcısı Yao Rui de konuşmacı olarak yer alacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, ziyareti sırasında Antalya ve Urumçi'nin kardeş şehir olması için ilk adım olarak "iyi niyet sözleşmesi" imzalayacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Menderes Türel İpek Yolu Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title