Haberler

Menderes Özer: "2014 Yılında Memur Enflasyona Çarpıldı"

Türk Büro-Sen İstanbul 6 Nolu Şube Başkanı Adnan Menderes Özer, memurların enflasyon farkı dâhil her türlü haklarının iadesi için mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceklerini söyledi.

Türk Büro-Sen İstanbul 6 Nolu Şube Başkanı Adnan Menderes Özer, memurların enflasyon farkı dahil her türlü haklarının iadesi için mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceklerini söyledi.

Türk Büro-Sen tarafından yapılan açıklamada, memurun enflasyona çarpıldığı belirtildi.

Türk Büro-Sen'den yapılan açıklamada, 2014 ve 2015 yılı memurların ekonomik ve sosyal haklarını geliştirmek için Hükümetle pazarlık masasına oturan bazı sendikaların 2014 yılı için 123 TL seyyanen zamma razı olduğu, 2015 yılı için ise 3+3 yüzdelik artışın altına imza attığı hatırlatılarak şöyle denildi: "2014 yılı için enflasyon farkı da talep etmeyen ve mutabakat metnine böyle bir ifade koydurtmayan malum Konfederasyon, uzun yıllardan bu yana ilk defa memurların enflasyon farkı almasını da engellemiş oldu."

Türk Büro-Sen'in açıklamasında, Haziran 2014'te ilk altı aylık enflasyonun yüzde 5,7 olarak gerçekleştiği belirtilerek şu ifadeler kullanıldı: "Böylece Temmuz ayından itibaren memurlar enflasyon altında ezilmeye mahküm edilmişlerdir. TÜİK verilerine göre, 2014 yılı enflasyonu yüzde 8,17 olarak gerçekleşti. 2014 yılında memurlara yapılan 123 TL seyyanen zammın memur maaşına yansıması ise yüzde 5,2 olmuştu. Bu durumda memurlarımızın kaybı yüzde 2,97'ye yükseldi."

Türk Büro-Sen İstanbul 6 Nolu Şube Başkanı Adnan Menderes Özer, 2014 yılında Memur-Sen'in hesap bilmezliği yüzünden enflasyona çarpılan memurlar ve memur emeklilerinin maalesef 2015 yılına da ümitsiz girdiğini belirterek "2015 yılında memurlar için öngörülen yüzde 3+3'lük zam ne yazık ki enflasyon kadar zamma denk geliyor. Yani memur 2015 yılında da 'sıfır' zam almış olacak" dedi.

2015 YILI DA VERGİLER YÜZÜNDEN KAYIP YIL OLACAK

Türk Büro-Sen İstanbul 6 Nolu Şube Başkanı Adnan Menderes Özer, hükümetin, 2015 yılı bütçesinde tüm vergileri yüzde 10.1 oranında artırılarak, memurlar ve emeklilere bir darbeyi de yüksek vergilerden vurduğunu belirterek şunları söyledi: "Bu nedenle 2014 yılı gibi, 2015 yılı da memur ve memur emeklileri için kayıp yıl olacaktır. Ayrıca, asgari ücretliye Ocak ayından itibaren ortalama 50 lira, memurlara 65 lira, memur emeklilerine 45 lira artış yapan hükümetimiz, Milletvekillerimize Ocak ayından itibaren bin lira, hakim ve savcılara bin 155 lira, üniversite öğretim üyelerine ise 950 lira zam yapmıştır."

EMEKLİLER DE PERİŞAN

Menderes Özer, bilindiği gibi, memurlar gibi memur emeklilerine de 2015 yılı Ocak ayından itibaren yüzde 3 oranında artış yapılacağını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu artışın ortalama memur emeklilerine yansıması 45 TL civarında olacaktır. Yaklaşık 9 milyon SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ise, 2014 yılı son 6 aylık enflasyon artışı kadar zam yapılmaktadır. Özellikle Aralık ayı enflasyonunun -0,44 olarak belirlenmesi nedeniyle emekliler yüzde 2,32 oranında zam yapılacak, bunun da miktar olarak yansıması aylık 24 TL olacaktır."

EK ZAM TALEBİMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ

Özer, Türk Büro-Sen olarak, gelir dağılımındaki adaletsizliğin giderilmesi ve memurlarımızın enflasyon farkı dahil her türlü haklarının iadesi için mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceklerini sözlerine ekledi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Adnan Menderes İstanbul Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title