Haberler

Memurun Kurban Parası Enflasyona Kurban Edildi

Güncelleme:

Bağımsız Sağlık-Sen'in araştırmasına göre, Kurban Bayramı'nda memurun kurban hissesi alabilmesine yetecek bir rakam enflasyona kurban edildi.

Enflasyon rakamları memurun belini büktü. Yılın ilk 8 ayında yüzde 6.28 oranında artan enflasyon, memur maaşlarının büyük gelir kaybına uğramasına neden oldu.

Bu yıl enflasyon farkı alamayacakları için memur maaşlarında şimdiden 80 TL ile 275 TL arasında kayıp yaşandı. Bağımsız Sağlık-Sen'in araştırmasına göre Kurban Bayramı'nda memurun kurban hissesi alabilmesine yetecek bir rakam enflasyona kurban edildi.

ZARAR BÜYÜK

Bağımsız Sağlık-Sen'in Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Tüketici Fiyat Endeksi verilerinden yaptığı hesaplamaya göre, memurun enflasyon artışından kaynaklı zararı en düşük memur maaşında 80, en yüksek memur maaşında ise 275 TL'ye kadar yükseldi.

Hatırlanacağı gibi, Hükümet ile Memur-Sen arasında geçtiğimiz yıl imzalanan toplu sözleşme ile sadece seyyanen zamla yetinilmiş, enflasyon farkı ve Temmuz zammından feragat edilmişti.

Yaklaşık 3 milyon memur, bu yıla kadar her sene ocak ve temmuz aylarında iki kere zam alırken, bu yıl Hükümet ile Memur-Sen 123 TL'lik seyyanen zamda uzlaşmış ve Temmuz ayı zammı ve enflasyon farkı ödenmemesinde mutabık kalmışlardı.

Bağımsız Sağlık-Sen'den yapılan açıklamaya göre Eğer Memur-Sen toplu sözleşme döneminde en kötü ihtimalle hükümetin teklif ettiği "yüzde 3+3+enflasyon farkı" önerisini kabul etmiş olsaydı, bugün memur 123 TL'ye ilaveten, en düşük 80 en yüksek 275 TL'yi de maaşlarına katacaktı.

"MEMURUN KURBAN PARASI YENİLDİ"

Bağımsız Sağlık-Sen'in araştırmasına göre, Ocak ayından bu yana kesintisiz artarak 8 aylık farkı yüzde 6.28'e ulaşan tüketici fiyatları memur maaşlarında ciddi kayıplara neden oldu. Bu da önümüzdeki ay Kurban Bayramını idrak edecek olan memurun daha uygun bir kurban kesmesine ve daha az et yemesine neden olacak. Şu anda 500 TL'ye alınabilecek bir koç ücretinin yarı oranındaki parası toplu sözleşme masasında kalmış oldu. Kilograma vurulduğunda ise memur yaklaşık 11 kilogram daha az kurban payına sahip olacak.

BAĞIMSIZ SAĞLIK-SEN BAŞKANI BAYRAKTAR: "BAYRAM İKRAMİYESİ ÖDENMELİ"

Bağımsız Sağlık-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktar, memurun yaşadığı gelir kaybının her ay biraz daha arttığına dikkat çekerek, bu sorunun biran önce giderilmesini istedi. Bunun için hükümetten bir talepte bulunan Bayraktar, "Yılda iki kez dini bayramlar öncesinde asgari ücret tutarında memurlara bayram ikramiyesi ödenerek bu yıl yaşanan mağduriyet giderilebilir. Bu kararı almak için henüz çok geç değildir. Bu konu Bakanlar Kurulu gündemine taşınarak çıkarılacak bir düzenleme 3 milyon memur ve ailesinin mağduriyetini giderecektir" dedi.

Bayraktar, memurun artık dayanacak gücünün kalmadığını ifade ederek açıklamalarına şöyle devam etti:

"Zaten düşük olan maaşlar karşısında memurun takati kalmamışken, göz göre göre maaşlarda yaşanan bu erime memurun gerek iş barışını gerekse performansını düşürmektedir. Yetkililer çok geçmeden bu konuda gerekli adımı atmalıdır."

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Mehmet Bayraktar Kurban Bayramı Memur Sen Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (7)

ABDULLAH:

900tl asgari üçret ile calışan neyapsın en azından memurun iş garantisi var haftada iki gün taili izini var işci sadece bayramnlarda iki gün tatil yapıyor okadar memur aglamayı bıraksın alıycaklarsa bırakıp işçi olsunlar da görelim

7
12
yanıtYanıtla
..........:

ne kadar ekmek o kadar köfte, hayatın boyunca keyfine göre yaşa sonra biz nie memur değiliz, biraz beyin olur insanda, 17-18 sene okullarda sürün sonra kpss denen bi illete rağmen memur ol, asgari ücretli napsınmış. . sende ki beyni kuşa taksak ters uçar. . asgari ücret 2000 olsun diyeceğine memurun özlük haklarından bahsediyorsun. senin gibi bal yapmayan arı çok bu ülkede. hiç mücadele göstermezsiniz ama herşeyide istersiniz, ne kadar ekmek o kadar köfte

yanıt0
yanıt0
hayri durak:

emekli ve memura zam vermesinler, çok iyi oldu, oy vermesinler bunlara bu oyu kim veriyor sendikalar zaten satıldı bende emekli memurum ben bu durumdan memnunum .

14
2
yanıtYanıtla
HALUK:

MEMUR BİTTİYSE ASGARİ ÜCRETLİYİ HİÇ DÜŞÜNMEYELİM ÖLEYSE. .

10
0
yanıtYanıtla
muhalif:

Memur maaşı zamları enflasyon oranına eşitlendiğinden beri enflasyon rakamları bilinçli olarak düşük gösteriliyor. Türkiyedeki gerçek enflasyon oranları devletin her ay açıkladığı oranlardan çok çok yüksek.

2
0
yanıtYanıtla
kapkarakapkara:

salla başını al maaşı olanlar için bir şey fark etmez. .

0
1
yanıtYanıtla
ibrahim özen:

hükümet geröek enflasyonu göstermiyor 2014enflasyonu yüzde68dir

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title