Haberler

Memurlar Ak Parti İçin İstifa Ediyor

Güncelleme:

Genel seçimler için aday adaylığı müracaatında bulunmak isteyen memurlar için son gün bugün.

2015 genel seçimlerinin yaklaşmasıyla birlikte milletvekili aday adayları da ortaya çıkmaya başladı. 7 Haziran'da milletvekili adayı olmak isteyen memurların bugün saat 17.00'ye kadar istifa etmeleri gerekiyor. Düne kadar gelen istifa haberlerinden en fazla memur başvurusunun AK Parti'ye olacağı anlaşılırken, bugün de sürpriz istifaların devam etmesi bekleniyor. Düne kadar istifa edenler arasında Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil Mutlu başta olmak üzere Soma Kaymakamı Bahattin Atçı, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanı İbrahim Yıldız, Harran Üniversitesi Öğretim Görevlisi Mehmet Ali Cevheri, İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Ali Akay gibi isimler bulunuyor.

MUTLU, AK PARTİ'DEN GÖREV BEKLİYOR

HRÜ Rektörü Prof. Dr. Halil Mutlu 2015 milletvekili seçiminde aday adaylığı için istifa etti. İktidarın avantajlarının önemli olduğunu kaydeden Mutlu, bu yüzden AK Parti'den aday adayı olacağını belirtti.

Görev süresinin bitmesine sayılı günler kala Harran Üniversitesi (HRÜ) Rektörü Prof. Dr. Halil Mutlu, vekil adayı olmak için rektörlük görevinden istifa etti. Kamuda çalışanlar için 10 Şubat 2015 tarihini göz önünde bulunduran Mutlu, bu sürenin bitmesine bir gün kala istifa ettiğini açıkladı. Yenişehir'deki rektörlük binasında basın mensuplarıyla bir araya gelen Mutlu, 8 yıllık görevi boyunca yaptıkları çalışmalardan örnekler verdi ve Adalet ve Kalkınma Partisi'nden (AK Parti) aday adayı olacağını ifade etti.

Mutlu, "Bu gün 8 yıllık görev yaptığım bu güzide kurumdan istifa etmiş bulunmaktayım. Herşeyin bir sonu var. Rektörlüğün de, yaşantının da bir sonu var. Biz, 8 yıllık rektörlük 6 yıllık rektör yardımcılığı görevi süresince bu üniversiteyi bir yerlere getirmeye gayret ettik. Belki hatırınızda kalmamış olabilir. Biz görevi devraldığımızda bir fakülte binasında üç fakülte binası taşıyorduk. Bugün temeli atılmış, yarı bırakılmış bütün fakülte binalarını bitirdik ve şu anda Osmanbey Kampüsünde veteriner fakültesi hariç bütün fakültelerimiz orada. Kimsenin cesaret edemediği 600 yataklı hastanemiz de Mart sonunda bitecek. Sağlık Bakanlığı'yla birlikte bölgenin en iyi hastanesi olacak. Bunları neden söylüyorum: Zaman zaman bu konuda eleştiriler aldım. Ben büyük çoğunlukla geçmişte temeli atılmışları bitirmeye çalıştım" dedi.

NEDEN AK PARTİ?

"İstifamın ana nedenlerden biri de milletvekili aday adayı olmayı düşünüyorum" diyen Mutlu, şunları kaydetti: "İnşallah önümüzdeki günlerde aday adaylığı başvurusunu yapıp, başta Şanlıurfa olmak üzere ülkemize, eğer bize görev verildiği taktirdehizmet etmeye devam etmeye çalışacağım.16 yıl Şanlıurfa'nın eğitiminden, sanayisine, sağlıktan, araştırmasına kadar yaptığım görev sonucu öğrenmiş bulunmaktayım. Bunları, Şanlıurfa halkıyla birlikte yeni bir amaç uğruna kullanmayı arzu etmekteyim. Bu sebepten dolayı da milletvekili aday adayı olmayı düşünüyorum."

Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Rektör Mutlu,AK Parti'den aday adayı olmayı düşündüğünü kaydetti. Neden AK Parti şeklindeki bir soruya ise Rektör Mutlu, "İktidar olmak büyük bir avantaj. Bu avantajı Şanlıurfa lehine kullanmak önem arz etmektedir. Üniversitede geçen yılki, bütçemiz 244 milyon ise bunu hükümetten aldık. Bundan önceki binalarımızın da bitmesi için bütçeleri hükümetten aldık. Dolayısıyla tercihimizi bu yönde kullandık" diye yanıtladı. Rektör Mutlu daha sonra gazetecilerle hatıra fotoğrafı çektirdi ve helallik istedi.

KAYMAKAM ATÇI DA İSTİFA ETTİ

Urfalı Soma Kaymakamı Bahattin Atçı da, istifa ederek AK Parti'den milletvekili aday adayı olup seçilmesi halinde artık memleketine hizmet etmek istediğini söyledi.

Türkiye'nin en büyük işçi kazasının meydana geldiği ve 301 maden işçisinin hayatını kaybettiği Manisa'nın Soma ilçesinde kaymakamlık görevinde bulunan Bahattin Atçı, bugün istifa dilekçesini verip AK Parti'den aday adayı olacağını belirtti. Atçı, Türkiye'nin değişik bölgelerinde görev yaptığını, artık memleketine hizmet etmek için AK Parti'den milletvekili aday adayı olacağını açıklayan Atçı, ilçede facianın yaşanmasının hemen ardından yaptığı çalışmalar dikkat çekmişti.

BUGÜN İSTİFA DİLEKÇESİNİ VERECEK

Kaymakamlıktan istifa etmek için hazırladığı dilekçesini bugün Manisa Valiliği'ne vermesi beklenen Atçı, yaklaşık 22 yıldır Mardin, Adıyaman, Sinop ve Trabzon'da vali yardımcılığı, Kütahya Dumlupınar, Adıyaman Tut, Muğla Milas, Çanakkale Bayramiç ve son olarak da Soma'da kaymakamlık yaptı.

İstifa ettikten sonra memleketi Şanlıurfa'ya geleceğini kaydeden Atçı, seçilmek için çalışacağını, Meclis'e girememesi durumunda ise tekrar Soma'ya dönüp görevine devam edeceğini dile getirdi.

DAİRE BAŞKANI YILDIZ DA ADAY ADAYI

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Aday Adaylığına başvuru yapmaya hazırlanan diğer bir isim ise Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı görevinden istifa eden İbrahim Yıldız oldu. GAPTEM'de düzenlediği toplantıda aday adaylığını resmen açıklayan Yıldız, belediyedeki görevinden önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in danışmanlığını yapmıştı.

CEVHERİ DE ADAY ADAYI OLUYOR

Mehmet Ali Cevheri de AK Parti İl Başkan Adaylığının ardından bu kez yine AK Parti'den milletvekili aday adaylığı için Harran Üniversitesindeki öğretim üyeliğinden istifa etti. Cevheri, 2011 genel seçimlerinde de AK Parti'den Milletvekili Aday Adayı olmuş ancak aday gösterilmemişti.

ANKARA'DAKİ BÜROKRATLARDAN AKAY DA İSTİFA ETTİ

Ankara'daki Şanlıurfalı bürokratlardan Ali Akay da, üç yıldır görev yaptığı İŞKUR Genel Müdür Yardımcılığından istifa etti. Akçakale bölgesinden destek almayı hedefleyen Akay, AK Parti'den milletvekili olabilmek için aday adaylık başvurusunda bulundu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Bahattin Atçı Halil Mutlu Şanlıurfa Ak Parti Yerel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title