Haberler

Memur-Sen Halep İçin Harekete Geçti

Memur-Sen'in "Halep'i açlıktan, insanlığı utançtan kurtar" sloganıyla başlattığı kampanya kapsamında Türkiye'nin 81 ilinden 81 tır Halep'e yardım için yola çıkacak.

Memur-Sen'in "Halep'i açlıktan, insanlığı utançtan kurtar" sloganıyla başlattığı kampanya kapsamında Türkiye'nin 81 ilinden 81 tır Halep'e yardım için yola çıkacak.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Türk Kızılayı Genel Müdürü Mehmet Güllüoğlu, Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Mehmet Cengiz, İHH Ankara Başkanı Mustafa Sinan ve Cansuyu Yardımlaşma Derneği Başkanı Mustafa Köylü ile konfederasyonun genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.

Halep için destek çağrısında bulunan Yalçın, "İnsanlık dramının merkezlerinden birisi artık Halep. İnsanlar Halep'te ayakta ve hayatta kalma mücadelesi veriyor, ekmeği değil, kırıntısını bulamadığı bir açlıkla yüzleşiyor." dedi.

Kuşatma altında olan Halep'te insanlığın ve bütün insani değerlerin katledildiğini belirten Yalçın, "Maalesef insanlık bu katliamı kanıksamış durumda. Dünyanın birçok ülkesinde yaşayanlar, bu katliamları kendi güvenlikli surları arkasından, bir film gibi izleyen duyarsız insan kitlesine dönüştü." değerlendirmesini yaptı.

Halep'te yaşananların insanlık için bir imtihan olduğunu dile getiren Yalçın, şöyle devam etti:

"İnsanlık duyarsız, insanlık kayıtsız. En çok da ümmetin sessizliği can acıtıyor. Surların arkasına sığınmış batılıların kahir ekseriyetinin duyarsızlığına Bosna'da, Çeçenistan'da, Afganistan'da, Irak'ta şahit olmuştuk. Fakat ümmet kendinden uzak zannettiği olayın bizatihi ortasında olduğunu bir türlü anlayamadı ve içindeki yangını bir türlü müşahade edemedi. Ölen biziz, ezilen biziz."

İstanbul'da yarın, Halep için yürüyecekler

Yalçın, adil bir dünya için köklü çözümlerin de üretilmesi gerektiğini vurgulayarak "Tüm dünya üzerindeki Rachelleri, Malcom X'leri, Gandileri harekete geçirerek bir vicdan köprüsü oluşturmak zorundayız. Halep'i açık hava hapishanesi olmaktan kurtarma gayretlerimizin başlangıcını bugün bu toplantıyla ilan ediyoruz." dedi.

Kampanya kapsamında, Türkiye'nin 81 ilinden 81 tırın Halep'e yardım için yola çıkacağını aktaran Yalçın, bugün itibarıyla hazırladıkları 20 tır dolusu unu, Cansuyu Yardımlaşma Derneği, Türk Kızılayı, Deniz Feneri Derneği ve İHH'ya Halep'e ulaştırmaları için teslim edeceklerini söyledi.

Bu rakamı 1 ay içinde 81'e tamamlayacaklarını bildiren Yalçın, "Halep büyük bir hapishaneye, bir açlık kampına, bir işkence kampına dönüşmüş durumda. Bir taraftan bombalar yağıyor, bir taraftan açlık insanları vuruyor. Bir an önce insanların temel ihtiyaçlarının karşılanması gerekiyor. Bizler Memur-Sen, Kızılay, İHH, Cansuyu Derneği ve Deniz Feneri olarak ilk aşamada Halep'e 81 tır un ulaştırmayı hedefliyoruz." diye konuştu.

Yalçın, 81 ilde gerçekleştirecekleri basın açıklamalarıyla Halep'e ilişkin duyarlılığı tetiklemeye çalışacaklarını ifade ederek yarın da saat 11.00'de İstanbul'da, Tünel'den kortejle Galatasaray Lisesi'ne kadar Halep için yürüyeceklerini ve lisenin önünde de basın açıklaması yapacaklarını duyurdu.

"6 milyondan fazla insan Türkiye'den gelecek yardıma muhtaç"

Türk Kızılayı Genel Müdürü Güllüoğlu da Suriye'de ortaya çıkan kriz durumunun Türkiye için de bir imtihan olduğunu söyledi.

Güllüoğlu, Türkiye'nin sadece devletiyle değil tüm vatandaşlarıyla bu krize müdahale ettiğini, geçmişten beri Suriye'deki bazı bölgelerin abluka altına alınarak açlıkla terbiye edilmeye çalışıldığını, siviller, kadınlar ve çocukların hedef alındığını belirtti.

Türk Kızılayı olarak Suriye'ye her gün 20 tıra yakın yardım gönderdiklerini anlatan Güllüoğlu, şunları aktardı:

"Dünyadan gelen, Türkiye'den gelen, kendi kaynaklarımızla Suriye'nin içine gidecek yardımlara bizler öncülük ediyoruz, kolaylık sağlamaya çalışıyoruz. Ancak içeride 6 milyondan daha fazla insan, Türkiye'den gidecek yardıma muhtaç durumda ne yazık ki hayatını devam ettirmeye çalışıyor. Vatanını bırakmadan orada kalmaya, yaşama tutunmaya çalışıyor. Son günlerde çok dar bir alana sıkışmış 300 bine yakın insan oradan dışarı çıkamıyor. Haftalardır, aylardır devam eden görüşmelerden de netice alınamamış durumda."

Güllüoğlu, Suriye'de ateşkes ve sivillerin kaybının azaltılmasına yönelik adımların atılması temennisinde bulundu.

"İnsanlık diplomasisi alanında da özgürlükler vermeliyiz"

Cansuyu Yardımlaşma Derneği Başkanı Köylü de Türkiye'nin dost ve düşman ayrımını net olarak yapması gerektiğini vurgulayarak "Hatlarımızı biraz daha net çizmek zorundayız. En azından dostlarımızı bilmek, düşmanlarımızın düşman olduklarını belirtmek zorundayız." dedi.

Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Cengiz, dünyada neredeyse tamamının Müslüman olduğu 150 bölgede insanlık dramı yaşandığını ifade etti. Bu bölgelerde insanlıkla, hukukla izah edilemeyecek büyük katliamların gerçekleştirildiğine işaret eden Cengiz, Türkiye'nin bu hadiselere karşı hiçbir zaman duyarsız kalmadığını söyledi.

İHH Ankara Başkanı Sinan ise Suriye'ye yardım konusunda Memur-Sen'den ve Türk halkından çok büyük destek aldıklarına dikkati çekti. Yardım konusunda Türkiye'nin bütün dünyaya örnek olduğunu vurgulayan Sinan, şunları kaydetti:

"Biz o insanlara sadece ekmek, su, AŞ değil, fikri alanda da siyasi alanda da insanlık, diplomasisi alanında da özgürlükler vermeliyiz. Hem STK'lar hem de siyasetçiler olarak biraz daha işbirliği yaparak bunu üst seviyelere çıkarmalıyız. İHH olarak bugüne dek hep Suriye'nin içerisinde olduk, hiç dışarıda kalmadık. Nerede bir mazlum var onlara ulaşmaya çalıştık. Bugün Halep'in içerisine girmekte gerçekten çok zorlanıyoruz. Bu, bizim için çok zor günleri beraberinde getirdi. İnşallah dualarla en ücra köşelere kadar ulaşmaya gayret göstereceğiz."

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Güllüoğlu Memur Sen Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title