Haberler

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın Açıklaması

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu ile ilgili, "Kamuda çalışanların performansını artırmaya, iyi çalışanların ödüllendirilmesine yönelik yapılabilecek her türlü düzenlemeye, iyi niyetle katkı sunarız ama iş güvencesi söz konusu olduğunda bunu aynı iyi niyetle karşılamayız" dedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu ile ilgili, "Kamuda çalışanların performansını artırmaya, iyi çalışanların ödüllendirilmesine yönelik yapılabilecek her türlü düzenlemeye, iyi niyetle katkı sunarız ama iş güvencesi söz konusu olduğunda bunu aynı iyi niyetle karşılamayız" dedi.

Yalçın, Çalışan Gazeteciler Günü etkinliği kapsamında Memur-Sen Yönetim Kurulu üyeleriyle Konfederasyonun Genel Merkezinde basın toplantısı düzenledi.

Basın mensuplarının hak ettikleri ücretleri alması ve en iyi koşullarda çalışması gerektiğini belirten Yalçın, tüm basın mensuplarının geçmiş Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı.

Memur-Sen olarak 4/C statüsünde kamu görevlisi istihdamını başlangıçtan itibaren "kanayan yara" ve "insan onuruna yakışmayan istihdam" olarak nitelendirdiklerini anımsatan Yalçın, şöyle devam etti:

"Toplu görüşme sürecinde de toplu sözleşme görüşmelerinde de 4/C'li arkadaşlarımızın kadroya alınması, çalışma şartlarının, mali haklarının iyileştirilmesi mücadelesini verdik. Bu çalışmalar sonucunda, çalışma sürelerinin 11 aydan 11 ay 28 güne çıkarılması, emekli oluncaya kadar istihdam edilmeleri, öğrenim durumlarına göre ücretlerinin artırılması, bir kez sözleşme imzalamaları, doğum izni, mazeret izni ve aile yardımı gibi imkanlardan yararlanmalarını sağladık. Ancak, 4/C'lilerle ilgili asıl ve mutlak hedefimiz kadroya geçmeleri, kariyer ve liyakat sistemine dahil olmalarıdır."

Yalçın, 4/C'lilere kadro sağlayacak tasarı ve teklifin en kısa sürede TBMM'ye sunulması için Çalışma ve Sosyal Güvenlik ile Maliye bakanlıkları ve Devlet Personel Başkanlığı nezdinde çalışmalarının sürdüğünü belirterek, 3. Dönem Toplu Sözleşmenin 36'ncı maddesindeki hükmü kazanıma dönüştüreceklerini söyledi.

- "Fiili hizmet zammıyla ilgili beklenti karşılansın"

Mahkeme kararıyla ek ödeme alan 4/C'lilerin durumuna da değinen Yalçın, "Toplu Sözleşme hükmünde, bütün 4/C'lilere ek ödeme ödenmesi var. Toplu sözleşmenin ilgili maddesinde mahkeme kararıyla ek ödeme almakta olanların ek ödemelerinin kesilmesi ya da mahkeme kararıyla ek ödemeden yararlananların toplu sözleşmeyle elde edilen ek ödeme hakkından yararlandırılmaması gibi bir hüküm ve ifade bulunmuyor. 500'e yakın arkadaşımızın ek ödeme aldığı fakat toplamda 25 bine yakın 4/C'li personel olduğu gözetilirse biz 24 bin 500 civarında arkadaşımızın ek ödeme mağduriyetini giderdik. Diğer 500 arkadaşımız da hem toplu sözleşme kaynaklı ek ödemeyi hem de aksine bir yargı kararı oluşmadıkça yargı kararına dayalı ek ödemeyi almaya devam edebilirler" dedi.

KİT'lerde ücret grupları düzenlemesi kaynaklı mağduriyetlerin büyük ihtimalle 31 Ocak 2016 itibariyle giderileceğine inandığını ifade eden Yalçın, başta sağlık çalışanları olmak üzere fiili hizmet zammına ilişkin verilen sözlerin ve oluşan beklentilerin de en kısa sürede karşılanmasını istediklerini söyledi.

- "İş güvencesi konusu kamudaki istihdamın ana omurgasıdır"

Devlet Memurları Yasası'nın iş güvencesi noktasında düğümlenmesinin kamu görevlilerini endişelendirdiğini dile getiren Yalçın, şöyle konuştu:

"657 sayılı Devlet Memurları Kanunu değişmez demiyoruz, değişebilir. Yürürlüğe girdiği 1965 yılından bugüne kadar 657 Sayılı Yasa, 657 defa değiştirilmiştir. Dolayısıyla günün şartlarına uygun olarak düzenlenmesi gereken kısımlar olabilir. Memur-Sen ailesi olarak üzerimize düşen katkıyı sunarız. Fakat, kamu görevlilerinin iş güvencesini ortadan kaldırmaya yönelik, kamu görevlilerinin geleceğini amirinin iki dudağının arasına hapsetmeye dönük yaklaşımları iyi niyetle karşılamayız. Bu noktada, iş güvencesi konusu kamudaki istihdamın ana omurgasıdır. Memurların iş güvencesi kırmızı çizgimizdir. İş güvencesine dokunmayan, kamuda çalışanların performansını artırmaya, iyi çalışanların ödüllendirilmesine yönelik yapılabilecek her türlü düzenlemeye, iyi niyetle katkı sunarız ama iş güvencesi söz konusu olduğunda bunu aynı iyi niyetle karşılamayız."

Yalçın, bölücü terör örgütünün eylemlerinin Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki bazı ilçelerde vatandaşları mağdur ettiğini ve göçe zorladığını belirterek, Hak-İş ile başlattıkları kampanyayla Diyarbakır, Mardin ve Cizre'de hendek teröründen mağdur olan vatandaşlara yardım ellerini uzattıklarını bildirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Gazeteciler Günü Memur Sen Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title