Haberler

Memur-Sen Genel Başkan Vekili Kaya Açıklaması

Memur-Sen Genel Başkan Vekili Günay Kaya, 28 Şubat darbesini gerçekleştiren, katkı veren asker ve sivil bürokratlardan hesap sorulması gerektiğini kaydetti.

Memur-Sen Genel Başkan Vekili Günay Kaya, 28 Şubat darbesini gerçekleştiren, katkı veren asker ve sivil bürokratlardan hesap sorulması gerektiğini kaydetti.

Kaya, 28 Şubat sürecinin yıldönümü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, "28 Şubat darbesi, yeniden büyük Türkiye ve yeni bir dünya vizyonuyla işbaşına gelen iktidarın icraatlarından rahatsız olan küresel güçlerin ve yerli kuklalarının ortaklaşa yaptığı bir darbedir" ifadesini kullandı.

Küresel darbeciler ve işbirlikçilerinin, demokrasi, hukuk ve insan haklarını hiçe sayarak millet iradesine ipotek koyduğunu, meşru iktidarı antidemokratik baskılarla iktidardan uzaklaştırarak post modern darbe gerçekleştirdiğini kaydeden Kaya, darbecilerin "bin yıl sürecek'" dediği "28 Şubat post modern darbe" sürecinin, millet iradesiyle kısa sürede sonlandırıldığını belirtti.

Kaya, 28 Şubat sürecinde ülkenin insan kaynaklarının kesintiye uğratıldığını, ötekileştirildiğini ancak yapılan düzenlemelerle bu süreçte mağdur edilen kamu görevlilerinin işe iadeleri, mali, sosyal ve özlük haklarına yönelik mağduriyetlerin büyük ölçüde telafi edildiğine işaret eden Kaya, "28 Şubat darbesini gerçekleştiren ve katkı veren asker ve sivil bürokratlardan hesap sorulmalı. Bu sürece doğrudan ve dolaylı destek veren medya ve sözde sivil toplum kuruluşları millet huzurunda hesap vermeli" görüşünü savundu.

Kaynak: AA / Güncel

Günay Kaya Memur Sen 28 Şubat Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title