Haberler

Memur-Sen: Elçi'ye Yapılan Menfur Saldırıyı Kınıyoruz

Güncelleme:

Memur-Sen Diyarbakır Temsilcisi Yunus Memiş, Baro Başkanı Tahir Elçi'ye yapılan saldırıyı kınadı.

Memur-Sen Diyarbakır Temsilcisi Yunus Memiş, "Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 4 Ayaklı minarenin ayaklarının çatışmalar nedeniyle tahrip olması üzerine düzenlenen basın açıklamasının ardından yapılan saldırı sonucu hayatını kaybeden Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi ve güvenliği sağlarken şehit olan polis memurlarına Allah'tan rahmet, acılı ailelerine başsağlığı, yaralı gazeteci ve güvenlik görevlilerine acil şifalar diliyoruz" dedi.

"Memur-Sen Diyarbakır ailesi olarak hain saldırıyı kınıyor, vahşet emrini verenleri her zaman olduğu gibi bu menfur olayda da bir kez daha lanetliyoruz" diyen Memiş, şöyle dedi:

"Bölge STK'ları olarak savaşta değil kardeşlikte buluşmak için elimizde geleni yapacağımızı belirtmek istiyoruz. Barış ve kardeşlik için mücadele veren STK 'larımızı bu tür saldırılar yıldıramaz. Bu hain senaryoyu sahneye koyma emrini verenler ile senaryoda tetikçilik görevini üstlenenlerin derhal yakalanması, iç huzuru bozmak için yapılmak istenen mühendisliğin ortaya çıkarılması ve milletle paylaşılması, hak ettikleri cezanın verilmesi son derece önemlidir. Milletimiz, Ülkenin huzurunu, istikrarını ve kardeşliğini hedef alan bu tür tuzakların farkındadır. Ortak akıl ve sağduyuyla bu çirkin saldırılara karşı kardeşlik hukuku içerisinde birlikte mücadele etmek, ülkemize karşı kurulan sinsi tezgâhların boşa çıkarılması için vazgeçilmezdir. Bu tür hadiseler toplum arasına nifak sokma amaçlı hadiselerdir. Bugün nifaklara ve tuzaklara yenik düşme günü değil, birlik beraberliği tahkim etme günüdür. Şimdiye kadar kurulan tuzaklara düşmeyen, badirelerin içerisinden birlik ve beraberlikle çıkan milletimizin ferasetinin; bu tür olayları bir kez daha yeneceğine olan inancımızı ifade ediyor. Memur-Sen ailesi olarak yaşanan bu saldırıyı kınıyoruz. Türkiye'nin başı sağ olsun"

Kaynak: Temsilci / Güncel

Diyarbakır Tahir Elçi Memur Sen Güncel Haberler

title