Haberler

Memur-Sen Başkanı Gündoğdu: Katliama Sessiz Kalanları Lanetliyoruz

Güncelleme:

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, "Azmettiren ABD'yi, katil İsrail'i, onlara sponsorluk yapan BM'yi ve katliamlara ses çıkarmayan İslam ülkelerini kınıyoruz." dedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Gazze'de bilançonun giderek ağırlaştığını, yüzlerce çocuğun acımasızca katledildiğini belirterek, "Gazze'de öyle saldırlar var ki yüreğimizi yakıyor. Batı izliyor İsrail katlediyor. Azmettiren ABD'yi, katil İsrail'i, onlara sponsorluk yapan BM'yi ve katliamlara ses çıkarmayan İslam ülkelerini kınıyoruz, katliama sessiz kalanları lanetliyoruz" dedi.

Gündoğdu, Gümüşhane'nin Kürtün İlçesi Kazıkbeli Yayla Şenliği'ne katıldı. Burada konuşan Gündoğdu'nun hedefinde Gazze'de katliamları sürdüren İsrail vardı. Gazze'de bilançonun giderek ağırlaştığını, yüzlerce çocuğun acımasızca katledildiğini belirten Gündoğdu, "Gazze'de öyle saldırlar var ki yüreğimizi yakıyor. Batı izliyor İsrail katlediyor. Azmettiren ABD'yi, katil İsrail'i, onlara sponsorluk yapan BM'yi ve katliamlara ses çıkarmayan İslam ülkelerini kınıyoruz, katliama sessiz kalanları lanetliyoruz" dedi.

-"BİZ MAZLUMDAN YANA TARAFIZ"-

"Ortadoğu'da tarafsız olmalıydık" diyenleri sert bir dille eleştiren Gündoğdu, "Biz millet olarak mazlumdan yana tarafız. Gazze'den, Arakan'dan, Myanmar'dan, Doğu Türkistan'dan yana tarafız. Bu topraklar bize şehitlerin emanetidir. Bugün empati yapma günüdür. Biz insanız, insan için sancılıyız, bugün taraf olmak zorundayız" şeklinde konuştu.

-"UTANMASALAR KATLEDİLEN ÇOCUKLARI KINAYACAKLAR"-

Batılı ülkelerin emsali görülmemiş bir çifte standart uyguladığını belirten Gündoğdu, batıdan yardım istemeyi, ölü gözünden yaş beklemeye benzetti. Gündoğdu, Gazze'de çocuklar katledilirken sesini çıkarmayanların, kendi ülkelerinde bir balina kıyıya vurduğunda dünyayı ayağa kaldırdıklarını belirterek, "Gazze'de bombalar yağdırılırken, utanmasalar niye bomba atılan yerde duruyorsunuz diyerek çocukları kınayacaklar. Gazze'de öyle saldırlar var ki yüreğimizi yakıyor. Batı izliyor İsrail katlediyor. Azmettiren ABD'yi, Katil İsrail'i, onlara sponsorluk yapan BM'yi ve katliamlara ses çıkarmayan İslam ülkelerini kınıyoruz, hepsini lanetliyoruz. Biz artık Birleşmiş Milletler yerine, "birleşmiş yürekleri' harekete geçirmeliyiz" ifadelerini kullandı.

-"İLKLERİN YAŞANDIĞI BİR SEÇİM"-

Gündoğdu, ilklerin yaşandığı bir cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin olduğunu dile getirerek, "Üç aday var, üçünü de önemsiyorum. Selahattin Demirtaş'ın adaylığı çözüm sürecinin başarısını ortaya koyuyor. Dün öteki sayılan Kürtler bugün ülkenin Cumhurbaşkanlığına aday olmuşsa bu açık bir başarıdır. Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adaylığını hiçbir şekilde bir araya gelmeyecek partileri bir araya getirdiği için önemsiyorum. Ama Recep Tayyip Erdoğan'ın adaylığını, kamuda başörtüsü özgürlüğünü getirdiği, katsayı engelinin kaldırıldığı, darbeci devletten milletin devletine geçişin ve dünya mazlumlarının sözcüsü olduğu için önemsiyorum" diye konuştu.

Kaynak: ANKA / Güncel

Politika Güncel Haberler

title