Haberler

Memur-Sen Açıklaması

Memur-Sen, Millet gazetesinin, toplu sözleşme hakkında gündeme getirdiği konuların, yaptığı haberlerin tamamen asılsız olduğunu bildirdi.

Memur-Sen, Millet gazetesinin, toplu sözleşme hakkında gündeme getirdiği konuların, yaptığı haberlerin tamamen asılsız olduğunu bildirdi.

Memur-Sen'den yapılan yazılı açıklamada, Millet gazetesinin ve sosyal güvenlik uzmanı Ali Tezel'in, kamu görevlilerinin 2014-2015'e ilişkin mali ve sosyal haklarını kapsayan toplu sözleşmeyi değersizleştirme yöntemini kullandığı ve Memur-Sen'i karalamaya yeltendiği belirtildi.

Açıklamada, Tezel'in "2015'te memur enflasyon farkı alamayacak" iddiasında bulunduğu ifade edilerek, Tezel'in kamu görevlilerinin mali ve sosyal haklarından haberinin olmadığı savunuldu.

"Maksatlı haberleriyle durduğu yer ve niyeti açıkça belli olan Millet gazetesinin, toplu sözleşme hakkında gündeme getirdiği konular, yaptığı haberler tamamen asılsız, çakma uzman Tezel'in kaleme aldığı yazısı tümüyle yalandır"  ifadesine yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Memur-Sen Konfederasyonu, 2. Dönem Toplu Sözleşmelerinde, 2014 yılı için kamu görevlileri arasındaki maaş dengesizliğinin giderilmesi, düşük maaşlı kamu görevlilerine daha yüksek oranlı maaş artışı, emekli maaşı ve ikramiyesinde daha yüksek tutarlı artış sağlanması hedeflerini benimsedik. 2015 yılı içinse yüzdelik zam ve enflasyon farkı çerçevesinde toplu sözleşmeyi mutabakatla sonuçlandırdık.

Memur-Sen'e yönelik karalama kampanyasında izan, insaf, ahlak ve gazetecilik ilkelerinden ne kadar uzaklaştığını itiraf edenlerin söylediklerinin aksine 2014 yılında alınan taban aylık zammıyla, maaşlar arasındaki makas daraltılırken, emekli maaşı ve emekli ikramiyesine mahsus yüksek oranlı artış sağladı. 2015'te ise yüzdelik zam (3+3) ve enflasyon farkı esas alındı."

Kaynak: AA / Güncel

Ali Tezel Memur Sen Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title