Haberler

Melih Gökçek'ten ABD Büyükelçisi John Bass'a: Ülkene Dön

Güncelleme:

ABD Ankara Büyükelçisi John Bass'ın, akademisyenlerin gözaltına alınmasına ilişkin yaptığı açıklamaya Melih Gökçek, "Türkiye için yanlış tercihsin, ülkene dön" yanıtını verdi.

Akademisyenlerin gözaltına alınmasına ilişkin açıklamada bulunan ABD Ankara Büyükelçisi John Bass'a Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'ten "Ülkene dön" yanıtı geldi.

"BİZİ TANIYAN BİR BÜYÜKELÇİ GELSİN"

Bass'ın "Şiddetle ilgili endişelerin ifade edilmesi teröre destek vermek ile eşdeğer değildir" sözlerine cevap veren Gökçek, " Türkiye'de ABD için yanlış tercihsin. Bence ülkene dön. Bizi tanıyan bir ABD'li yeni bir büyükelçi gelsin" ifadelerini kullandı.

ABD BÜYÜKELÇİSİ NE DEMİŞTİ?

ABD Ankara Büyükelçisi John Bass Twitter adresinden ifade özgürlüğüne ilişkin açıklama yaptı. John Bass açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Güneydoğu'da yaşanan çatışmalarla ilgili görüşlerini ifade ettikleri için akademisyenler hakkında soruşturmalar açıldığı ve cezalar verildiğine dair haberler görmekteyiz. Söz konusu akademisyenler tarafından dile getirilen görüşlere katılmamamız durumunda bile, bu baskının, süregelen şiddetin sebepleri ve çözüm yollarıyla ilgili Türk toplumu içindeki meşru siyasi tartışmalar üzerinde dondurucu bir etkisi olmasından endişe ediyoruz.

"ŞİDDETLE İLGİLİ ENDİŞELERİN İFADE EDİLMESİ..."

Demokratik toplumlarda vatandaşların görüşlerini, hatta ihtilaflı veya rağbet görmeyen görüşlerini bile, ifade edebilme fırsatına sahip olmaları bir zorunluluktur. Şiddetle ilgili endişelerin ifade edilmesi, teröre destek vermek ile eşdeğer değildir.

"HÜKÜMET ELEŞTİRİSİ İHANET İLE EŞDEĞER DEĞİLDİR"

Hükümet eleştirisi ihanet ile eşdeğer değildir. Türk demokrasisi rahatsız edici fikirlerin serbestçe ifade edilmesini kucaklayacak kadar güçlü ve dirençlidir."

İşte Gökçek'in o tweetleri;

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Melih Gökçek Türkiye Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (45)

kamanli:

melih baskan eyvallah agzina saglik iyiki varsin saygilar

55
13
yanıtYanıtla
Vatansever:

Aaaaa parselci başkan uzun zamandır ortalarda yoktun hoşgeldin:)

13
42
yanıtYanıtla
MİLLİYETÇİLİK GÜNAHLARI TEMİZLER:

OOOOOOOOOOO BİR SEN EKSİKTİN :))) PARSEL PARSEL MALI GÖRTÜRDÜN. . ŞİMDİ HAZI GELMİŞKEN BİR MİLLİYETÇİLİK YAPARSAM TÜM PİSLİĞİM UNUTULUR KAHRAMAN OLURUM DİYORSUN ÖYLE Mİ :))) HAKLISIN BİZDE KOYUN ÇOK MELİH. . SANA ÖĞRETTİĞİM TAKTİĞİ YAP HER ZAMAN. BAŞIN SIKIŞIRSA HEMEN MİLLİYETÇİLİK YAP :)))_-_

24
12
yanıtYanıtla
Midyat^^lı:

başkan haklısınız o genelgeye imza atan çapulcular diş düşmanlarımızın adına çalışıyorlar terörün efendileridirler onlar terör ve cahillikten beslenirler dmokrasıda onlara yer yok onlar sülükler. durmak yok yola devam.

32
4
yanıtYanıtla
UZAILI TURK:

SABUNSIZ ERDOGANA GIRMEK ISTEENLER, UZUN KUIRIKLAR OLUSTIRIYOR.

14
20
yanıtYanıtla
MİLLİYETÇİLİK GÜNAHLARI TEMİZLER:

OOOOOOOOOOO BİR SEN EKSİKTİN :))) PARSEL PARSEL MALI GÖRTÜRDÜN. . ŞİMDİ HAZI GELMİŞKEN BİR MİLLİYETÇİLİK YAPARSAM TÜM PİSLİĞİM UNUTULUR KAHRAMAN OLURUM DİYORSUN ÖYLE Mİ :))) HAKLISIN BİZDE KOYUN ÇOK MELİH. . SANA ÖĞRETTİĞİM TAKTİĞİ YAP HER ZAMAN. BAŞIN SIKIŞIRSA HEMEN MİLLİYETÇİLİK YAP :)))___-

23
11
yanıtYanıtla
L54:

MELIH GÖKCEGIN AMERIKA ELCISI ICIN SÖYLEDIKLERINE KARSI CIKANLAR YA ALEVI YA PKK LI YADA HDP LI COK AZDA CHHPLI CÜNKI BU SAYDIKLARIM VATAN HAINI

19
13
yanıtYanıtla
Farklı Bakış:

Gökçek''in sözlerin KIRMIZI REÇETE İLE SATILMASI LAZIM. çünkü sağlığa zararlı.

7
22
yanıtYanıtla
kamanli:

abd de elinde oyuncak tabanca olan 8 yasindaki cocugu vurursunuz , ondan sonra bize ders vermeye kalkarsiniz insanligin yüz karasi amerikalilar

20
5
yanıtYanıtla
HAMURABİ:

GÖKÇEK SEVMEM AMA ADAM DOĞRU SÖYLEMİŞ ÇIKIP PKK TEHİDT ÇOCUK KATİLİ DİYEMİYOR BİZİ ŞEHİT EDENLERİ DESTEKLEYENLERİ DESTEKLİYOR ABD DE ÖLDÜRDÜĞÜNÜZ ZENCİLERE KARŞI KATLİAM YAPARKEN AKLI NEREDE İDİ BU ABD LİNİN

16
8
yanıtYanıtla
Tüm 45 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title