Haberler

Mehterli, Fener Alaylı Zafer Gecesi

Mersin’in Erdemli ilçesinde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla mehterli, fener alayı yürüyüşü gerçekleştirildi.

Mersin'in Erdemli ilçesinde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla mehterli, fener alayı yürüyüşü gerçekleştirildi.

Erdemli Belediyesi tarafından gerçekleştirilen programda Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, Osmaniye Belediyesi Mehteran Takımıyla birlikte Mersin-Antalya D-400 Karayolu üzerinden, sahil bandındaki Atatürk Anıtı'na kadar yaklaşık 1,5 kilometrelik güzergahı takip etti.

"Mustafa Kemal'in Askerleriyiz, Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez" diyerek slogan atan vatandaşlar, ellerindeki meşale ve bayraklarla yürüyüşü adeta bir şölene dönüştürdü.

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, yürüyüş sonunda yaptığı konuşmada, Çanakkale ruhuna yakışan bir yürüyüş gerçekleştirildiğini belirtti.

Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı dolayısıyla ilçede ilk kez mehterli, fener alayı yürüyüşün yapıldığını ifade eden Tollu, yürüyüşe katılan herkese teşekkür etti.

Program, mehter takımı ve sanatçıların konserleriyle sona erdi.

Programa siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, oda başkanları ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Erdemli Belediyesi Çanakkale Zaferi Osmaniye Mersin Politika Güncel Haberler

title