Haberler

Mehmet Şimşek: Hükümetin İş Bankası'na El Koymak İçin Çalışması Yok

Güncelleme:

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "İş Bankası'na el konulma" tartışması üzerine, hükümetin böyle bir çalışmasının bulunmadığını söyledi.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, dün gece TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

KRİTİK SORU

CHP milletvekili Musa Çam Şimşek'e, hükümetin İş Bankası'na el koyma gibi bir düşüncesinin olup olmadığı ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut hakkında herhangi bir soruşturma açılıp açılmadığı sordu. Mehmet Şimşek, "İş Bankası, Türkiye'nin en başarılı, en önemli bankalarından bir tanesidir. Dışarıda da içerde de itibarı son derece yüksektir" karşılığını verdi.

"HÜKÜMETİN İŞ BANKASINA EL KOYMA NİYETİ YOK"

Mehmet Şimşek, şöyle devam etti: "Hükümetimizin ne İş Bankası'na ne de başka bir bankaya yönelik olarak bir çalışması yoktur. Gündemde değildir. Bunun tek sorumlusu BDDK'dır. Çünkü bağımsız bir kurul olarak bankaların denetiminden, düzenlenmesinden esas itibariyle kendileri sorumludur.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Mehmet Şimşek Yiğit Bulut Musa Çam Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (20)

ali usta:

ya bu yigitbulut neymiş böyle adam yıların dev bankasıile oynuyor zaten ekonomi cok iyi birazda sen sen kaos çıkar bulut bey sen meslegini yap yeter

23
1
yanıtYanıtla
metin-x:

Jöleyi fazla sürünce asagi süzülüp beyninde cok büyük hasar yaratmis. . . Atatürkün paralarini kurtaracakmis. . . Atatürkten kalan tüm fabrikalari satip büyük soygunlar yaparak yediklerinden milleti asgari ücretle süründürdüklerinden hic bahsetmiyorlar ))))

16
5
yanıtYanıtla
eko:

iş bankasına el koyun diyenler nezamandan beri ekonomik danışman oldu. . .

16
5
yanıtYanıtla
BYB69:

Sanırım el koyma süreci başladı önce itibarsızlaştırdı yanı çamur at izi kalsın sonrası zaten kolay.

17
3
yanıtYanıtla
talat:

El koyun el koyun zaten çakma borsayla gidiyoz doları hayali düşürüyoz millette gerçek sanıyor işbankasına el koyunda borsa 50000 olsun bir gecede. Gerçi sizinkilerin çoğu bunlar ne demek bilmez. Çünkü öğrenmediler alkışlamaktan başka bişey.

9
4
yanıtYanıtla
yusuf abi:

bu yiğiğbu ülkenin yüz karası vatanını satan insan bu insanda utanma diye bir şey yoktur ne mutlu türküm diyene ne mutlu attürkçüyüm diyene

10
3
yanıtYanıtla
İlginç:

niye cumhurbaşkanının gemicikleri var da, bakanların yüzlerce fabrikalari var da bir partinin bankası olması ne denli saçma?

9
3
yanıtYanıtla
Lut tom:

Bu ülkyi secilmiş meclismi yoksa cumhur başkanının yalakalarımı yönetiyor

10
0
yanıtYanıtla
tose:

CHP Genel başkanının aynı zamanda İş Bankasının Yönetim Kurulu Başkanı olduğunu biliyomuydunuz. ?????????????

3
6
yanıtYanıtla
orhan:

olsa ne olur senmi verdin işbankasının parasını. Yoksa gazını avrupaya satmak istediğiniz ve suriyeyi onlar için karıştırdığınız katarlılarmı verdi.

yanıt4
yanıt3
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title