Haberler

Mehmet Kaplan, İsveç'te İskan Bakanı Oldu

Güncelleme:

İsveç'te Şehircilik ve İskan Bakanlığı görevine getirilen Mehmet Kaplan, seçimde belediye encümeni olarak tercihli oylarla seçildi.

İsveç'te yeni kabineye giren Türk kökenli Mehmet Kaplan'ın seçimde belediye başkanlığını kaybetmediği, belediye encümeni olarak tercihli oylarla seçildiği belirtildi.

Kaplan adına AA muhabirine açıklama yapan Rafet Candemir, Başbakan Stefan Löfven tarafından 24 üyeli kabinede Şehircilik ve İskan Bakanlığı görevine getirilen Mehmet Kaplan'ın seçimde belediye başkanlığını kaybettiği bilgisinin yanlış olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"İki dönem milletvekilliği ve geçen dönemde parlamentoda parti grup başkanlığı yaptıktan sonra partisi Yeşiller ve Çevre Partisi adına bu dönem Stockholm'de belediye encümenliği için seçime giren Kaplan, tercihli oylarla seçilmeyi başardı. Partisinin güçlü bir ismi olarak seçimde öne çıkarılan Mehmet Kaplan belediyedeki muhtemel görevlerden vazgeçerek yeni kabineye bakan olarak girmiş bulunuyor."

Candemir, İsveç'te ilk kez bir Müslümanın bakan olduğuna da dikkati çekerek toplumun çok geniş bir kesiminden telefonla ve yazılı olarak mesajlar aldıklarını, mesajlarda Kaplan'ın siyasetteki başarısının yabancı kökenli yeni nesiller için güzel bir örnek olarak ifade edildiğini sözlerine ekledi. - Danimarka

Kaynak: AA / Güncel

Stefan Löfven Mehmet Kaplan Stockholm İsveç Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title