Haberler

Mega Projelere Karşı Horonlu Eylem

Kuzey Ormanları Savunması ve İstanbul Kent Savunması, 3. köprü, 3. havalimanı ve Kanal İstanbul gibi mega projeleri durdurmak üzere başlattığı 'İstanbul'a Nefes Ol' kampanyası kapsamında İstiklal Caddesi'nde eylem düzenledi.

Kuzey Ormanları Savunması ve İstanbul Kent Savunması, 3. köprü, 3. havalimanı ve Kanal İstanbul gibi mega projeleri durdurmak üzere başlattığı 'İstanbul'a Nefes Ol' kampanyası kapsamında İstiklal Caddesi'nde eylem düzenledi.

Sloganlar ve alkışlar eşliğinde Tünel Meydanı'ndan başlayan yürüyüş Galatasaray Lisesi önünde horonlarla son buldu.

Haber-Kamera Ezgi ÇAPA İstanbul DHA

Kuzey Ormanları Savunması ve İstanbul Kent Savunması, 3. köprü, 3. havalimanı ve Kanal İstanbul gibi mega projeleri durdurmak üzere başlattığı 'İstanbul'a Nefes Ol' kampanyası kapsamında İstiklal Caddesi'nde eylem düzenledi. Sloganlar ve alkışlar eşliğinde Tünel Meydanı'ndan başlayan yürüyüş Galatasaray Lisesi önünde horonlarla son buldu.

'Kuzey ormanlarında katil projeler duracak, İstanbul nefes alacak' pankartı ile yürüyüşe geçen yüzlerce çevreciye, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi Arslan, HDP İstanbul Milletvekilleri Beyza Üstün ve Sezai Temelli de destek verdi. Kortejin en önünde ise beyaz bastonlarıyla Engelli Hakları Forumu üyeleri yer aldı.

'Sermaye elini ormanımdan çek', 'İstanbul uyuma ormanına sahip çık' sloganlarıyla Tünel'den Galatasaray Lisesi önünde açılan imza çadırına kadar süren yürüyüşe çevredeki vatandaşlar da alkışlarla destek verdi. Çok sayıda turist de eylemcileri cep telefonu ve fotoğraf makineleri ile görüntüledi.

Galatasaray Meydanı'nda, CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi Arslan ve HDP İstanbul Milletvekili Beyza Üstün kısa birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından, 'İstanbul'a Nefes Ol' kampanyası kapsamında Galatasaray Lisesi önünde imza kampanyası başlatıldı. Kampanyaya milletvekilleri de imzalarıyla destek verdi.

TOMA ve Çevik Kuvvet ekipleri çevrede önlem alırken, eylemciler horon teperek gösteriye son verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstiklal Caddesi Kuzey Ormanları Galatasaray İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title