Haberler

Medya Derneği ABD ziyareti

Güncelleme:

Medya Derneği heyeti, Washington DC ve New York'ta çeşitli temaslarda bulundu.

Medya Derneği Başkanı ve karikatürist Salih Memecan, Star Gazetesi yazarı Ergun Babahan ve dernek genel sekreteri Deniz Ergürel'den oluşan Medya Derneği heyeti, Washington DC ve New York'ta çeşitli temaslarda bulundu.

Türkiye'deki basın özgürlüğü sorunları ve uluslararası uygulamalar hakkında görüş alışverişi yapmak amacıyla düzenlenen gezide heyet; çeşitli sivil toplum kuruluşlarını, gazetecilik organizasyonlarını, think tank kuruluşlarını ve Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Namık Tan'ı ziyaret etti.

Washington DC'de Rumi Forum ve New York'ta Turkish Cultural Center'ın organize ettiği Türk medyası konulu panellerde konuşmalar yapan heyet, katılımcılar tarafından da büyük bir ilgiyle karşılandı.

Heyet ayrıca; Turkic American Alliance kuruluşunun katkılarıyla, ABD Temsilciler Meclisi'nde düzenlenen 'Türkiye'de basın özgürlüğü' konulu bir panelde konuşmacı olarak yer aldı.

Rethink Institute başkanı Dr. Fevzi Bilgin'in yönettiği panelde, Salih Memecan Türkiye'nin son yıllarda ciddi bir değişim ve dönüşümden geçtiğini ama demokratik gelişim anlamında kat edilmesi gereken uzun mesafeler olduğunu ifade etti. Türk kamuoyunun bir zamanlar tabu sayılan Kürt ve Ermeni sorunlarını bugün rahatlıkla tartışabildiğini vurgulayan Memecan, bu yönüyle Türkiye'nin daha açık bir toplum haline geldiğini savundu. Türkiye'deki mevcut yasaların Avrupa Birliği ve ABD standartlarına yükseltilmesi gerektiğini belirten Memecan, 'terör' tanımının geniş olmasının ifade özgürlüğünü olumsuz anlamda etkilediğinin altını çizdi.

Türk toplumunun son yıllarda demokrasi, hukukun üstünlüğü ve insan hakları konusunda önemli taleplerde bulunduğunu belirten Ergun Babahan, bu taleplerin değişimi de beraberinde getirdiğini ifade etti. 'Kürt' kelimesinin gazetelerde yazılmasının yasak olduğu zamanlardan bugünlere gelindiğinin altını çizen Babahan, ifade özgürlüğü alanında alınmış olan mesafeden geriye dönüş olmayacağına inandığını vurguladı. Babahan ayrıca, yasalar kadar uygulamaların da önemli olduğunu ifade etti.

İnternetin günümüzdeki düşünce biçimlerini etkileyen en önemli icat olduğunu ifade eden Deniz Ergürel, 35 milyondan fazla internet abonesi olan bir Türkiye'nin kapalı bir toplum olamayacağını savundu. Türkiye'deki online kullanıcıların büyük bir çoğunluğunun sosyal medya araçlarını kullandığını belirten Ergürel, Türkiye'nin 31 milyon Facebook kullanıcısı ile dünyada 5. ülke olduğuna dikkat çekti. Ergürel, giderek artan internet ve sosyal medya kullanımının daha şeffaf ve demokratik bir toplumun zeminini hazırladığını ifade etti.

Yaklaşık bir hafta süren gezi kapsamında New York Times gazetesini de ziyaret eden heyet, burada çeşitli editörler ve bloggerlarla toplantılar yaparak yeni medya iş modelleri hakkında görüş alışverişinde bulundu. Heyet ayrıca, New York Times gazetesinin Suriye'de vefat eden muhabiri Anthony Shadid anısına düzenlediği özel anma etkinliğine de katıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Avrupa Birliği Salih Memecan Washington Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title