Haberler

Meclis'te Başkanlık Kavgası: Kanla Kuruldu Kanla Değişir

Güncelleme:

Meclis'teki hükümet programı görüşmelerinde ortalık karıştı. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay "Kanlar kurulan rejim kanla değişir." deyince tartışma alevlendi.

TBMM'de önceki günkü hükümet programı görüşmelerinde yaşanan, 'rejim' ve 'sistem' değişikliği tartışmaları tansiyonu yükseltti. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın, "Kanla kurulan rejim, kanla değişir" sözleriyle alevlenen ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un 'başkanlık'la ilgili, "367'yi, 330'u bulduk, ne yapacaksınız?" çıkışıyla tırmanan tartışma tutanaklara özetle şöyle yansıdı:

"KANLA DEĞİŞİR"

- CHP'li Engin Altay: Anayasa da değişir, sistem de değişir, rejim de değişir. Ha, rejim değişmez diye bir şey yok ama rejim değişikliği ayrı bir iştir arkadaşlar. Kanla kurulan rejim kanla değişir. Sistem değişir.
- AK Partili Bülent Turan: Kandan bahsediyor, uyarın efendim kendisini.
- Altay: Kan akar derken kan akıtmaya meraklı olduğumuzdan değil. Bundan önceki hükümet memleketi kan gölüne çevirdi zaten ama biz bir uyarı yapıyoruz, bir yüksek hassasiyeti ortaya koyuyoruz.
- AK Partili Nurettin Yaşar: Kan, kan.
- Altay: Kan meraklısı sizsiniz be.
- AK Partili İlknur İnceöz: Hadi ya.

"TEKELİNİZDE DEĞİL"

- Kurtulmuş: Cumhuriyet kimsenin tekelinde değildir. Müslümanlık da kimsenin tekelinde değildir. Dolayısıyla, bu memlekette kimsenin cumhuriyetle ilgili bir endişesi, cumhuriyetle ilgili bir başka arayışı yoktur; genel çoğunluğu kastediyorum.
- CHP'li Bülent Tezcan:'Bir kişi bütün gücü eline alırsa buna izin vermeyeceğiz' diyor, ne var bunda?
- Kurtulmuş: Ya kardeşim, böyle bir gücünüz var mı? Böyle bir hakkınız var mı? Başkanlık sistemi ya da partili cumhurbaşkanı Meclis'e geldi; geçen haftaki dokunulmazlık görüşmesi gibi gruplar serbest bırakıldı, herkes istediği şekilde oyunu verdi, 367'yi bulduk ne yapacaksınız? 330'u bulduk ne yapacaksınız? Yapılan tartışma rejim değil sistem tartışmasıdır.

"LAİKLİKLE SORUN YOK"

- Altay: Bu ülkede elbette sistem değişir, değişmeyen tek şey değişimdir. Bizim Cumhuriyet'in laik niteliğiyle ilgili yüksek hassasiyetimizin olduğu bir vaka ama bir şeyi de bilerek ve iddia ederek söylüyorum: Size oy veren 23 milyon 600 bin insanın büyük ekseriyetinin de laiklikle bir sorunu yoktur, benimsemiştir, içselleştirmiştir; ben öyle düşünüyorum.
- Kurtulmuş: Bizim de sorunumuz yok.
- Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli: Bizim de yok.
- Altay: Ama hiç şüphesiz, size oy veren ya da sizin partinizin yönetiminde -üst, alt- laiklikle sorunu olan insanlar da var.
- Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak: Hayır efendim.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Numan kurtulmuş Engin Altay Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (38)

misafir:

ortaligi geren dikta heveslisi cumhuriyet düsmani sahtekarlari bir an önce iktidardan uzaklastirilmasi lazim, ülkeyi kan gölüne cevirdiler, komsular dahil bir tane dostumuz kalmadi beceriksizler

40
28
yanıtYanıtla
cengizkaan:

akp rejimi ülkeyi bilinmez bir felakete sürüklemeye devam ediyor eğer uzun başkan olursa dünyayı bilmem ama hali hazırda kan gölü olan ortadoğuda kıyamet kopar

38
30
yanıtYanıtla
ihtiyar:

CHP karşı çıktığına göre devlet doğru yolda demek ki başkanlık şart oldu

17
46
yanıtYanıtla
AKPLİ HAİNLER:

AKPLİLER. . . SİZ SALTANATI GETİRDİNİZ DİYELİM. . BUNU KABUL ETMEYENLER SOKAĞA ÇIKARSA NE YAPACAKSINIZ. . . HEPSİNİ ÖLDÜREBİLECEKMİSİNİZ. . . 40 MİLYON İNSANI ÖLDÜRECEK SİLAH CEPHANE VE EN ÖNEMLİSİ ASKER VE POLİSİNİZ VARMI. . . TÜRK İNSANI SİZİN REJİMİNİZİ KABUL ETMEKTENSE ÖLMEYİ TERCİH EDER. . . . GELİN ÖLDÜRÜN BİZİ LAN ALÇAKLAR. . .

30
14
yanıtYanıtla
SİZ NE UTANMAZSINIZ:

AKPLİLER. . . . BAK ÜLKEYİ ELE GEÇİRMİŞSİNİZ. . . HERŞEYİ İSTEDİĞİNİZ GİBİ ELDE ETTİNİZ. . . YETMİYORMU. . . KANUNLARI HİÇE SAYIYOR İSTEDİĞİNİZ GİBİ ÜLKEYİ SOYUYORSUNUZ . . BÜTÜN DEVLET DAİRELERİNİ ELE GEÇİRDİNİZ KADROLAŞTINIZ . ADALETİ ORTADAN KALDIRDINIZ SİZE KANUNLAR İŞLEMİYOR. . . BÜTÜN BUNLAR YETMİYORMU. . . BUNUN ÜZERİNE BİRDE BAŞKANLIK İSTİYORSUNUZ.

29
12
yanıtYanıtla
KOYUN KOYUNA GİDİYORSUNUZ:

BU ÜLKEYİ HALK DEĞİL. . . SADECE BİR KİŞİ YÖNETİYOR. . . O DA SENİN GİBİLERİ KANDIRARAK. .

yanıt13
yanıt2
SALTANATA BOŞUNA HEVESLENMEYİN:

AKPLİLER. . . BOŞUNA KIVIRMAYIN. . BU ÜLKEDE KAN DÖKMEK İSTEYEN BİRİLERİ VARSA O DA SİZSİNİZ. . . HEM DE BİRİ KRAL OLACAK DİYE. . . . BUNUN İÇİN ÖLMEYE ÖLDÜRMEYE DEĞERMİ. . . .

31
8
yanıtYanıtla
SALTANATA BOŞUNA HEVESLENMEYİN:

AKPLİLER. . . BU BAŞKANLIK YÜZÜNDEN BİR İÇ SAVAŞ ÇIKARSA BİZDEN MERHAMET BEKLEMEYİN. . . BUNU SİZ İSTEDİNİZ. . .

23
13
yanıtYanıtla
SALTANATA BOŞUNA HEVESLENMEYİN:

AKPLİLER. . . SİZ DİKTATÖRLÜĞÜ GETİRİRSİNİZ. . . AMA ROMANYADAKİ GİBİ HALK AYAKLANIR VE ÇAVUŞESKİ GİBİ OLURSANIZ NE OLUR. . . BUNU HİÇ DÜŞÜNDÜNÜZMÜ. . .

24
5
yanıtYanıtla
ONE MINUTE:

AKP GELMEDEN ÖNCE DAHA HUZURLUYDUK. HERGÜN KAN HERGÜN ŞEHİT YAZIK BU CANLARA

18
8
yanıtYanıtla
Tüm 38 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title