Haberler

Meclis, AK Parti'li Saral'a Kınama Cezası Verdi

TBMM Genel Kurulu’nda BDP Grup önerisinin görüşüldüğü esnada AK Parti’li Oktay Saral ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan arasında yaşanan yumruklu kavganın ardından siyasi partilerin grup başkanvekilleri açıklama yaptı.

TBMM Genel Kurulu'nda BDP Grup önerisinin görüşüldüğü esnada AK Parti'li Oktay Saral ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan arasında yaşanan yumruklu kavganın ardından siyasi partilerin grup başkanvekilleri açıklama yaptı. Yapılan oylamada Oktay Saral'a kınama cezası verildi.

Yaşanan kavganın ardından yeniden açılan Genel Kurul'da siyasi parti grup başkanvekilleri yaşanan olayla ilgili açıklamada bulundular. MHP Grup Başkanvekili Halaçoğlu, "Daha seviyeli bir Meclis olması gerekir. Kişisel suçlamalardan kaçınılmasında fayda var. Daha üslubumuzu Meclise yaraşır biçime sokmamız önemli" ifadelerini kullanırken, CHP Grup Başkanvekili Hamzaçebi, "Burada bütün milletvekilleri milletin temsilcisidir. Burada herkesin milletin parlamentodan beklentisine göre hareket etmesi gerekir. Fiziki müdahale bir milletvekillinin bir başka milletvekiline fiziki saldırıda bulunulması bu parlamentonun kabul edeceği bir şey olmamalı" ifadelerini kullandı.

Fiziksel şiddeti kabul etmelerinin mümkün olmadığını söyleyen AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, "Hiçbir şekilde karşılıklı olarak bir kesimi suçlamak, o kesimin şahsiyatına dönük ifadeler kabul edilemez. Biz fiziksel şiddeti onaylayamayız, makul sayılamaz. Sistematik olarak bu kanun görüşülmeye başladığı günden beri bazı milletvekillerinin kullandığı ifadeler, AK Parti grubuna dönük ifadeler ve aralıksız olarak bir milletvekilinin 'hırsız var' gibi ifadeleri milletvekillerinin onurlarını ciddi anlamda yaralamaktadır. Burada içtüzük 157 uyarınca uyarı cezası verilmesi gerekiyor. Bizler burada temsil yetkisi ile burada bulunan insanlarız. Bizim fiziksel şiddeti onaylamamız mümkün değil, bu şiddet ortamını doğuracak dili, ortamı da asla kabul etmemesi gerekiyor. Yaralanan milletvekili arkadaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" dedi.

Meclis Başkanvekili Sadık Yakut, "Oktay Saral'ın Bülent Tezcan'a yaptığı davranış içtüzüğün ilgili maddesi gereğince kınama cezası gerekmektedir. Oktay Saral hakkında kınama cezasını teklif ediyorum" dedi.

Yapılan oylamada teklifi CHP, MHP, BDP ve bazı AK Parti'li milletvekilleri kabul ederken, bazı AK Partili milletvekilleri kabul etmedi. Oktay Saral ise herhangi bir savunma talebinde bulunmadı. Genel Kurul yaşanan olay nedeniyle Cuma günü 14.00'de toplanmak üzere kapandı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Bülent Tezcan Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title