Haberler

MEBBİS öğrenci ve öğretmen girişi (MEBBİS)

Güncelleme:

MEBBİS sistemine giriş. Milli Eğitim Bakanlığı MEBBİS öğretmen girişi ve MEBBİS öğrenci girişi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın işlem yapılabilen resmi internet adreslerinden MEBBİS sistemine giriş için aşağıdaki bağlantıları izleyin.

MEBBİS sistemine giriş. Milli Eğitim Bakanlığı MEBBİS öğretmen girişi ve MEBBİS öğrenci girişi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın işlem yapılabilen resmi internet adreslerinden MEBBİS sistemine giriş için aşağıdaki bağlantıları izleyin.

MEBBİS SİSTEMİNE GİRİŞ YAPMAK İÇİN

MEBBİS VELİ VE ÖĞRENCİ GİRİŞİ SAYFASI İÇİN

MEBBİS öğretmen giriş, son dönemlerde sıklıkla kullanılıyor. 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında FETÖ terör örgütü ile ilgisi olduğu iddia edilen 15 bin 200 açığa alındı. Açığa ve görevden alınan öğretmenler MEBBİS sistemi üzerinden öğrenilebilecek. MEB, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmenlerin Milli Eğitim Bakanlığı arasındaki iletişimi sağlamak amacı ile Bilgi İşlem Grup Başkanlığı tarafından kurulan MEBBİS, her geçen gün yenileniyor. Kısa bir süre önce yeni bir özelliği daha hizmete giren Mebbis, öğretmelerin, öğrencilerin ve aynı zamanda okul ile ilgili her türlü işlemin yapabilmelerine olanak sağlıyor. MEB, eğitimdeki kaliteyi artırmak ve daha iyi bir şekilde eğitim hizmetleri sunmak adına MEBBİS üzerinden çeşitli uygulama ve modüller geliştirmektedir. Bu doğrultuda ortaya çıkan projelerden bir tanesi e-okul projesidir. E okul mebbis öğretmenler içinde kullanım kolaylığı sağlamaktadır. Sistem üzerinden okul ve öğrenciler ile ilgili bilgiler edinilmenin yanı sıra aynı zamanda öğretmenlerin il dışı yer değiştirme, atanma ve rotasyon ile ilgili tercih ve sonuçları sorgulama işlemleri de yapılabilmektedir. 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında paralel yapıya ait devlet kurumlarında başlatılan operasyonlar sonrasında MEB tarafından açığa alınan Öğretmenlerin durumları ile ilgili bilgi sahibi olmalarını sağlayan MEBBİS giriş nasıl yapılır? E okul Öğretmen Giriş ve E okul girişi ve Mebbis öğretmen giriş ile Meb açığa alınan öğretmenler isimleri nasıl öğrenilir? sorusunun cevabı haberin ayrıntılarında.

MEBBİS GİRİŞ NASIL YAPILIR

MEBBİS, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından eğitim ve öğretimde kaliteyi amaçlayan projelerden birisi olan projesiyle öğretmenlerin de kurumsal işlmelerinde onlara büyük kolaylık sağlıyor. MEBBİS sistemine giriş yapmak isteyen öğretmenler https://mebbis.meb.gov.tr/ internet adresine giriş yaparak karşılaştıkları ekran üzerinde kullanıcı adı, şifre ve güvenlik kodunu girerek işlemlerini yapabilirler.

MEBBİS, MEB Bilgi işlem Grup Başkanlığı'na bağlı olarak hizmet vermektedir. Mebsis'in sunduğu başlıca hizmetler e okul, e–okul veli bilgilendirme sistemi, e-personel, e- taşınır, e- akademi en bilinen uygulamalardandır. Bunların yanı sıra personelin kullanımına sunulmuş olan, daha pek çok uygulamalara da sistemin içinde yer almaktadır.

MEBBİS ÖĞRENCİ VE VELİ GİRİŞ SAYFASI

Meb e okul mebbis iks veli ve öğrenci giriş sayfası,Son günlerde okullara uygulanan İlköğretim Kurumları Standardı anketleri velilerin kurum standartları konusunda görüşlerinizi alabilmek için yapılan bir anket çalışmasıdır. Aşağıda resmi görünen giriş ekranına ulaşıp istenen bilgiler yardımı ile sisteme girmeniz gerekmektedir.
Sisteme giriş yaptıktan sonra ekrana gelen cevap seçeneklerinden sizlere en uygun olanı işaretleyip sayfa sonlarında kaydet butonu ile cevaplarınızı kaydetmeniz gerekmektedir.

MEBBİS öğrenci giriş sayfası, İKS sistemine yanlızca İlk Öğretim Okullarında önceden kura ile belirlenmiş ve seçilmiş olan örnek teşkil eden veli ve öğrenci grupları giriş sağlayabilmektedirler.

MEB 15 BİN 200 ÖĞRETMENİ AÇIĞA ALDI

Açığa alınan öğretmenlerin tam listesi belli oldu. 15 Temmuz darbesi sonrasında paralel yapı ile ilgili olduğu iddia edilen MEB personeli olan 15 bin 200 öğretmen görevden alındı. Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görev yapan müdür ve öğretmenlerin ihracı ve darbe girişiminin ardından başlayan FETÖ operasyonlarının MEB'in sayfasına girenlerin otomatik olarak gördüğü duyur metni şöyle:

"Bilindiği üzere, 15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ-PDY terör örgütü bağlantılı cuntacı bir grup ülkemizin demokratik hukuk düzenine ve kamu kurum ve kuruluşlarının işleyişine yönelik bir darbe teşebbüsünde bulunmuş, bu teşebbüs devletimizin ve milletimizin ortaya koyduğu ortak dayanışma ve üstün gayret sayesinde bertaraf edilmiştir.

ÖĞRETMENİN AÇIĞA ALINMASI NE DEMEK

Öğretmenin açığa alınması ne demek? Sorusu son birkaç gündür gündemdeki yerini koruyor. 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında devlerin tüm kadrolarında açığa alınmalar devam ediyor. Açığa alma ne anlama geliyor? Vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Devlet memurları Kanunu'nun 137-145. açığa alınma şu şekilde tanımlanmaktadır. Açığa alama görevi başında kalmasında sakınca görülecek "devlet memurları" hakkında alınan ihtiyati bir tedbirdir. Kamuoyunda açığa alınma ya da el çektirme olarak bilinmesine karşın mevzuatta böyle tarif edilmemiştir. Açığa alma, memuriyetten atılma uygulaması ile karıştırılmamalıdır. Açığa alınan memurun memuriyet hayatı biter şeklindeki yorumalar yanlış olarak tabir edilmektedir. Açığa alınan personelin işten atılarak memuriyet hayatı bitmesi gibi bir durum söz konusu değildir.

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

Gündem Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title