Haberler

MEB'den Lise Öğrencileri İçin 2 Kritik Karar

Güncelleme:

MEB, ortaokulu veya imam-hatip ortaokulunu bitirip ara vermeden öğrenimlerine devam eden öğrencilerde 18 yaş şartını kaldırdı. Başarılı öğrenciler de devamsızlıktan kalmayacak.

Milli Eğitim Bakanlığı, ortaokulu veya imam-hatip ortaokulunu bitirip ara vermeden öğrenimlerine devam eden öğrenciler için kritik bir karar aldı. Bu öğrencilerin kayıtları sırasında 18 yaşından küçük olma şartı aramayacak. Ayrıca devamsızlık süresini aşan ancak tüm derslerden başarılı olan lise son sınıf öğrencileri de devamsızlık problemi olmayan öğrenciler gibi değerlendirilecek.

İLLERE YAZI GÖNDERİLDİ

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından illere gönderilen yazıda, 'Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nin ilgili maddesine göre, ortaokulu ve imam-hatip ortaokulunu bitiren 18 yaşından büyük öğrencilerin örgün ortaöğretim kurumlarına kayıtlarının yapılamadığı belirtildi.

Ortaokulu veya imam-hatip ortaokulunu bitirenler arasında, öğrenimine ara vermemesine rağmen, 18 yaşından büyük olduğu için liselere kayıt yaptıramayan bazı öğrencilerin MEB'e yazılı ve sözlü taleplerini ilettiği bildirildi.

KIZLARI DÜŞÜNDÜLER

Bakanlık, kızların okullaştırılmasına yönelik çalışmalar, ortaöğretimin zorunlu eğitim kapsamına alınması ve tüm çocukların ortaöğretimden yararlandırılması gereği, bu durumdaki öğrencilerin kayıtlarının 18 yaş şartına bakılmadan yapılacağını duyurdu.

DEVAMSIZ BAŞARILILARA DA İYİ HABER

Öte yandan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın onayı ile 2014-2015 eğitim ve öğretim yılı ile sınırlı olmak üzere, tüm lise son sınıf öğrencilerinden toplam devamsızlık süresini aşan ancak tüm derslerden iki dönem notu alarak başarılı olan öğrenciler de devamlı öğrenciler gibi değerlendirilecek. MEB, konuya ilişkin karar yazısını illere gönderdi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Eğitim Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500

Yorumlar (13)

bilgiç:

tayyip, imam hatip mezunu diye, gençler imam hatiptemi okuyacak, karınca gibi imam hatipler açıldı, millet mecburmu ya imam hatibe gitmeye, zaten boş, milleti zoraki teşvik ediyorlar, millet gider aya, biz çakma kefen giyip tayyipin peşınden gideriz, madem imam hatipler çok değerli, kendi yandaşlarının bebeleri niçin özel kolejlerde okuyor.

18
28
yanıtYanıtla
GM:

EĞİTİMİN IRZINA GEÇTİLER EĞİTİM SİSTEMİ ÇÖKMÜŞ DURUMDA

23
1
yanıtYanıtla
ÖGRENCI MISTIK:

ulan yaza yaza usandim bee, biz okul mokul, istemiyoruz, , ögretmen mögrertmen istemiyoruz, , biz hayatimizi yasamak istiyoruz, gezmek tozmak istiyoruz, calismadan kisa yoldan para kazanmak istiyok, ,

5
15
yanıtYanıtla
BAYRAM ÇAPAZ:

DEVAMSIZLIK KONUSUNDA ALINANAN KARARIN YANLIŞ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM. OKULA DEVAM EDEN ÖĞRENCİ İLE DEVAM ETMEYEN ÖĞRENCİYE EŞİT OLABİLİR Mİ? DEVAM EDEN ÖĞRENCİNİN SUÇU NE?

14
4
yanıtYanıtla
AKP:

Hemen neden AKP ye yükleniyorsun VAHHAP

3
11
yanıtYanıtla
xxxx:

Bir sürü asalak oturmuş, oturdukları yerden eğitimi nasıl hiç ederiz diye maaş alıyorlar. Bakanın(Olmayan) bu tiplerden belki hiç bir haberi yok. dünyanın en büyük kadrolaşma yolsuzluğunun yaşandığı, hukukun itibarsızlaştırıldığı ve kararlarının uygulanmadığı bir Türkiye, 2023 Türkiye''sinin başlangıcı bu daha.

11
2
yanıtYanıtla
deli dumrul:

lise ye değil bence ana sınıfına bile alsınlar çoluğu çocuğu akuyanlarada allah sabır versin yani ne deyim böyle gerzekçe uygulamalar olduktan sonra eğitim sisteminden ve eğitilenlerden koyun olmasından başka birşey beklenirmi. . . o cacuklar kendini nasıl koruyacak? ulan okulları bile ayırıyonuz ilk orta dye liseye onlardan çok daha büyük tipleri alacanız. . okullarda kimin güvenliği garanti edilecek şimdi bile zor bela uyduruk bir güvenlik var o zaman ne olacak çocuklara. .

8
4
yanıtYanıtla
vahhap:

ne guzel is ya. adam kafelerde ceviz kiracak okula gelmeyecek. devlette bunu odullendirecek. hangi akapelinin cocuklari icin cikmis bu yasa bakan aciklasin. ulan akape bir istede adam kayirmasan olmaz demi.

9
3
yanıtYanıtla
deli dumrul:

okullara esrar satıcısı kadın tüccarı girsin diye başka bi yol bulamadılar. . . bu yolu mu buldular ayy madur olanlar var bunu engelleyelim. . ulan adam 20 yaşına kadar liseye gitmemiş dışardan okumamış sizce o okula okumak için mi gider. 3-5 çocuk yaptırmak için her yolu deniyorlar yazık. . . kimse de savunmasın yok öle bi halt okucak adam okur. . yakında çocuk patlaması ve cinayet patlaması olur HOOOPAAA bide burdan yiyelim ülkeyi kariştırıp iyice çıldırtalım diyolar YUHHH. . .

10
2
yanıtYanıtla
polatbey:

bu meb de iyice saçmalamaya başladı egitim sistemini bozdular iyice bu ne ya

9
0
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title