Haberler

Kaçak Mazotun Litresi 1.1 Liradan Satılıyor

Güncelleme:

Suriye'den gelen kaçak mazot, sınır illerinde 1.09 lira, diğer bölgelerde ise 1.8 liradan satılıyor.

Suriye'den gelen kaçak mazotun sınır illerinde 1.09 liradan, diğer bölgelerde ise 1.8 liradan satılması üzerine 'kampanya' yapan kaçak 10 numara yağ tüccarları fiyatlarda indirime gitti. Suriye'den gelen kaçak mazot fiyatlarıyla baş edebilmek için fiyat kıran kaçakçılar, en az 3 liradan satılması gereken 10 numara yağın fiyatını 2.2 liraya kadar düşürdü. Sektör temsilcileri bazı yerlerde içeriğinde ne olduğu belli olmayan kalitesiz 10 numara yağın fiyatının 1.8 liraya kadar indiğini ifade etti. Şehir içinde 2.5 liradan satılan bu yağlar kırsal bölgelerde çok daha ucuza satışa sunuluyor.

PAZAR KAYBETMEMEK İÇİN

Geçmişte kaçak mazotun sadece Irak'tan geldiğini dile getiren Türkiye Akaryakıt Bayileri Petrol Ve Gaz Şirketleri İşveren Sendikası (TABGİS) Başkanı Ferruh Temel Zülfikar, bu bölgeden gelen kaçak mazotun az miktarda olduğunu, Suriye'nin devreye girmesiyle çok daha fazla kaçak mazot girişinin olduğunu söyledi. Hükümetin 10 numara ile mücadelede bir takım adımlar attığına vurgu yapan Zülfikar, "ÖTV oranlarını arttırarak 10 numara yağ kullanımını azalttılar. Ancak Suriye'den gelen kaçak mazotun fiyatı çok düşük seviyelere gelince 10 numara yağın fiyatları da indirildi. Kaçakçılar pazarlarını kaybetmemek için böyle bir yol seçti" dedi.

"İÇERİĞİNİ BİLMİYORUZ"

İsmini dahi bilmedikleri madeni yağların Türkiye'ye kaçak yollarla sokulduğunun altını çizen Zülfikar, "Bunlar yanıcı ve parlayıcı maddeler. Tüketiciler deposuna resmen bomba döküyor" dedi. Kamyon ve otobüslerin depolarına trafo yağının da girdiğini söyleyen Zülfikar, "Trafo yağı da son dönemlerde kullanılmaya başlandı. Birçok yağ cinsi var ve bir takım kimyasallarla içerikleri değiştiriliyor. Trafo yağı, inceltici bazı kimyasallarla yakıta dönüştürülüyor. 40 dereceye ulaşan sıcak havalarda da araçlar patlamaya hazır bombaya dönüşüyor" ifadelerini kullandı.

"BOMBALAR ŞEHİR İÇİNE KADAR GİRDİ"

Bu tip yakıtların sadece otobüslerde kullanılmadığını belirten Zülfikar, "Halk otobüslerinde, minibüslerde hatta dizel olan binek araçlarda bile kullananlar var. Geçmişte bazı halk otobüsleri sıfır ÖTV ile getirilen denizcilkte kullanılan yakıtları kullanıyordu. Bu durum engellendi. Şimdi bu kapı kapanınca 10 numara yağ ile depolarını dolduruyorlar. Minibüslerde bu tip yağları kullanıyor. Bombalar şehir içine kadar girdi" dedi.

"KULLANAN DA CEZALANDIRILMALI"

10 numara yağın engellenmesi için satıcıya ceza kesilmesinin yeterli olmadığını söyleyen Zülfikar, "Yargıtay bu konuda tüketiciye de ceza kesilebileceğine karar verdi. Ceza da 1500 TL" diye konuştu.(Kaynak: Hürriyet)

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Türkiye Suriye Irak Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (64)

vatansever:

bizim devletimiz 5 liradan satiyor farka bak milletin kanini emiyorlar pes yani

26
1
yanıtYanıtla
ahmetahmet0080@hotmail.com:

iki yıldır kullanıyorum.kaçak mazottan bu yana para kazanmaya başladım .5 tl nere 1.6 tl nere fark orta da koyunlar hala rte yi kurtarmaya çalışıyor ama nafile

yanıt0
yanıt0
AHMET:

bende kullanıyorum ve kullanacağımda.DÜNYANIN EN PAHALI YAKITINI BİZ KULLANIYORUZ KOYUNLAR NE DİYORSUNUZ BU KONUYA. O DA PARALEL YAPININ İŞİDİR

20
4
yanıtYanıtla
krall:

dünyanın en pahalı yakıtını kullanıyoruz hamdolsun!

20
1
yanıtYanıtla
free palestine:

DEVLETİN YAPTIĞI KARI DÜŞÜNEBİLİYORMUSUNUZ AYIP AYIP. DAHA ADAM 1,09 A SATARKEN KARLI SATIYOR SURİYEDEN KİM BİLİR KAÇA ALIYOR MAZOTU. TURKİYE DEVLETİ BİZİ RESMEN SÖMÜRÜYOR

19
1
yanıtYanıtla
yaşar çokkızarımbulut@hotmail.com:

tepkinizi gösterin oy vermeyin bu acımasızlar akp oy yok herşey açık herşey meydanda yahu ne biçim milletiz ya şimdi seçim olsa yine akp kazanacak ben anlamadım gitti o diyor oy vermedim ben vermedim kim verdi tabki alıştını yalan dolan hırsızlar alet olmayın allah rızası için durust olalım yazıkktır gunahtır oy verenlere söyluyorum side kalmaz öbür dunyada cefasını vereceksiniz .

yanıt0
yanıt0
yasinyclyasinycl@hotmail.com:

o senin bildiğin mazot değil içinde tiner fuel-oil yağ neft benzin çamur hepsi var adı mazot

yanıt0
yanıt0
recep kaya:

ADAMA BAK YA SANKİ BU VERGİLERİ BU HÜKÜMET GETİRMİŞ :)

8
12
yanıtYanıtla
AYŞEahmet0080@hotmail.com:

KOYUN 14 YILDIR BU ÜLKEYİ KİM YÖNETİYOR.DÜNYANIN EN PAHALI YAKITINI KULLANIYORZ.AÇ O KÖR GÖZÜNÜ BİRAZ

yanıt0
yanıt0
qfsdfzeo1887@gmail.com:

tamamen haklsın hükümet getirmedi bu vergileri meeeeleye meeeleye siz getirdiniz sonra bizide alet ettiniz

yanıt0
yanıt0
Tüm 64 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title