Haberler

Mazlumder: Diyalog Kanalları Açılmalı

Güncelleme:

Mazlumder, "Çözüm sürecinde bir an önce diyalog kanallarını tekrar açılarak çözüm sürecini kaldığı yerden devam ettirmeli" çağrısında bulundu.

Mazlumder Diyarbakır Şubesi, siyasi partilere yönelik saldırılara ilişkin yazılı açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, AKP Diyarbakır İl binasına yönelik saldırılara dikkat çekerek, "Çözüm sürecinin taraflarca rafa kaldırılarak PKK tarafından silahlı ve bombalı eylemlere devam edilmesi ile devlet tarafından da askeri operasyonlar ile adli soruşturmalar çerçevesinde gözaltı ve tutuklamalara tekrar başlanması nedeniyle özelde Kürdistan ve genelde Türkiye bir şiddet sarmalına dönüşmüştür" denildi.


Artan şiddet olaylarına dikkat çekilen açıklamada şunlar yer aldı: "Gelişen bu şiddet ortamı içerisinde yapılan saldırılarda ve yaşanan çatışmalarda hayatlarını kaybeden veya yaralanan onlarca güvenlik görevlisi ve gerillanın yanında PKK tarafından çatışmanın sivil alanlara taşınması birçok sivilin en temel haklarının ihlaline ve demokrasi düzeninin olmazsa olmazı siyasi partiler ile mensuplarına saldırıların sıradanlaşmasına neden olmuştur. Bu haliyle şiddet başka bir şiddeti beslemekte Silvan ve Varto'da olduğu gibi güvenlik görevlilerince insanlık dışı eylemlerin yapılması sonucunu doğurmaktadır."

Saldırılara Kınama

Siyasi partilere yönelik saldırıları kınayan Mazlumder açıklamasının sonunda şu ifadeler yer aldı: "Mazlumder Diyarbekir Şubesi olarak her zaman olduğu gibi bugün de, hiçbir hakkın yeryüzünde fesat çıkarmamış veya haksız olarak öldürülen bir can karşılığı olmaksızın öldürülen bir kişinin yaşam hakkından daha değerli olmadığı düsturundan hareketle insanlara yönelen veya insanları tehlikeye atan eylemleri kınıyoruz. Ayrıca demokratik düzenin aygıtları ve sivilliğin demokratik aygıtları olması gereken siyasi partilere yönelen saldırıları da en sert şekilde kınıyor, PKK'yi bir an önce silahlı eylemlerini durdurmaya, misilleme adı altında gerçekleştirdiği saldırılardan vazgeçmeye çağırıyoruz. Bunun yanında çözüm sürecinin her iki tarafına da bir an önce diyalog kanallarını sonuna kadar tekrar açarak çözüm sürecini kaldığı yerden devam ettirmeleri çağrısında bulunuyoruz."

Kaynak: Temsilci / Güncel

Diyarbakır Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title