Haberler

MAZLUMDER Başörtüsü Özgürlüğüne Tepki Gösterenleri Kınadı

Güncelleme:

MAZLUMDER Şanlıurfa Şube Başkanı Meral Dervişoğlu, bir takım odakların okullardaki başörtüsü özgürlüğünden rahatsızlık duyduğunu söyledi.

MAZLUMDER Şube Başkanı Dervişoğlu, yaptığı yazılı açıklamasında ilkokullarda da başörtüsü özgürlüğünün uygulanmasının yerinde bir karar olduğunu belirtti. Açıklamasında özellikle bir takım grupların düzenlemeye karşı çıkarak Kemalist zihniyetin kalıntılarından kaynaklanan özgürlükleri sınırlayıcı ve ötekileştirici tutumlar sergilediklerini söyledi.

Türkiye'de yılardır başörtüsü yasağının inananlara bir zulüm olarak dayatıldığını sözlerine ekleyen Dervişoğlu açıklamasında şu sözlerine yer verdi: "İşinden, okulundan ayrılmak zorunda kalan bir nesil heba oldu. Bunun vebali ağırdı ve henüz hesabı verilmedi. Bunlar yaşanırken kimse çocuklarımızın psikolojisi ile ilgili "pedagojik" açıklamalarda bulunmadığı gibi, kenar mahallerdeki okulun birinde başörtüsüyle okula giden bayan bir öğretmen hemen şikâyet edilip afişe edil diliyor, ihbar edil diliyor, medyaya taşınıyordu. Bunların ne kadar "pedagojik" kaygılardan doğan davranışlar olduğunu varın siz takdir edin.

Milli Eğitim Bakanlığının Orta öğretimde başörtüsü önündeki engeli kaldırması ortaokulun birinci sınıfından itibaren okula başörtüsü ile gelinebileceği anlamına geliyor. Zaten bu sınıflarda okuyanlar Kur'an-ı Kerim ve diğer bazı derslerde başörtüsü takabiliyorlardı. Ancak kamuoyunda yer alan yeni uygulama zorla başı örtmeyi içermemektedir. İlkokulu da kapsamamaktadır."

PEDAGOJİK BAKIŞ AÇISI

Dervişoğlu açıklamasının ilerleyen cümlelerinde düzenlemeye pedagojik açıdan baktıklarını gerekçe gösteren bir takım odakların karara karşı çıktığını belirtti. Dervişoğlu, "Hatta özgürlükleri savunması gereken kimi eğitimle ilgili sendikaların ve odaların işi mahkemelere taşıdığını görmekteyiz. Hayret verici olan bu gelişme herkesin rengini belli etmesi açısından önemlidir. İnananlara özgürlük söz konusu olunca geçit vermeyecekleri ve değişime kapalı olan bu kurumların tutumları bizi şaşırtmıştır" dedi.

'EBEVEYNLER ÇOCUKLARINI İSTEDİĞİ GİBİ YETİŞTİRMELİ'

Eğitimde anne ve babaların çocuklarını istediği gibi yetiştirme hakkına sahip olduğunu da sözlerine ekleyen Dervişoğlu açıklamasını şu cümlelerle sürdürdü: "Bu düzenlemeye, dürüstçe, "pedagojik" değil; ideolojik kaygılardan dolayı karşı olduklarını, inançlı kesimlerin özgürlüklerinden ve onlara kimi haklar tanınmasından rahatsız olduklarını söyleseler onlara bir sözümüz olmayacaktır.

Herkes çok iyi biliyor ki, her ebeveyn çocuğunu istediği biçimde eğitme, yetiştirme hakkına sahiptir.

"Ne eğitim sendikaları, ne meslek odaları, ne farklı düşünen ve farklı fikir ve inanç mensupları ve hatta ne de devlet, bu hakkı ebeveynlerin elinden alamaz."

Bizler, 'ebeveynin çocuğunun kaç yaşında örteceğine, hangi okula geldiğinde örteceğine ve hangi inanç veya felsefeye göre çocuğunu yetiştireceğine kendisi karar verebilir' diyoruz.

Bizler öteden beri zorunlu derslere karşı çıktık. Zorunlu eğitime karşı çıktık. Zorunlu başı açıklığa karşı çıktık. Eğitim hakkı, temel haktır, kişi bu haktan kıyafeti, başörtüsü gerekçe göstererek engellenemez.

Türkiye' de demokratlık, solculuk, çoğulculuk, sosyal demokratlık yaptıklarını iddia edenler, inananlara saldırmaktan ve Kemalist kalıntılarla ilişkilerini kestikten sonra halkın karşısına çıkmalılar.

Bizler Mazlum-Der olarak, hem başörtülünün, hem başı açık olanın haklarını savunduğumuz gibi; inanan-inanmayan tüm kesimlerin haklarını ayrım gözetmeksizin korumayı kendimize hep görev bildik."
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Şanlıurfa Türkiye Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title