Haberler

Masa Altındaki Atatürk Portresi Tepki Topladı

Kayseri'deki bir ortaokulda Atatürk fotoğrafı ve aynı zamanda Gençliğe Hitabe ile İstiklal Marşı'nın asılı bulundukları duvardan indirilip, bir masanın altına koyulması tepki topladı.

Kayseri'deki bir ortaokulda Atatürk fotoğrafı ve aynı zamanda Gençliğe Hitabe ile İstiklal Marşı'nın asılı bulundukları duvardan indirilip, bir masanın altına koyulması tepki topladı.

Merkez Kocasinan İlçesi Beyazşehir Mahallesi'ndeki Ahmetpaşa Ortaokulu 3-F sınıfında ortaya çıkan tabloyu gören bazı veliler tepki gösterdi. Sınıftan çektikleri fotoğrafı medyaya gönderen veliler, Atatürk fotoğrafı, Gençliğe Hitabe ve İstiklal Marşı'nın bulunmadığını çünkü asılı bulundukları duvardan indirilerek, bir masanın altına konulduğunu öne sürdüler. Sınıfta Atatürk Köşesi'nin kaldırıldığını ve bu konuda yönelttikleri sorulara da bazı okul görevlilerinin günlerden bu yana sürekli "Tadilat var" yanıtı verdiğini belirten veliler, sınıf duvarın da asılı başka resim, tahta ve fotoğrafların da yer aldığını söyledi. Veliler bunların neden duvardan indirilmediğini sordu.

OKUL MÜDÜRÜ: AKILLI TAHTALAR YERLEŞTİRİLİYOR

Okul Müdürü Mesut Ertural da, bu konuda okulda akıllı tahtaların yerleştirilmesi konusunda çalışmaların olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Sınavlarla birlikte yoğun bir dönem geçirdiğimiz için sıkıntı olmuş olabilir. Şu an sınıflara akıllı tahtalar yerleştiriliyor, bu nedenle yeni bir düzenleme yapılıyor. Söz konusu Atatürk resminin yer aldığı çerçeveler de yenilenecek. Çünkü boyutlarda sıkıntı oldu. Hizmetliler de yanlışlıkla masanın altına koymuş olabilir. Yoksa bilinçli yapılmış bir durum söz konusu değil. Böyle bir saygısızlığı bu ülkenin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e ve diğer önemli değerlerimize kimse yapamaz. Bir yanlış anlaşılma söz konusu. Yeniden düzenleme yapılacak. Akıllı tahta çalışması nedeniyle oraya çıkan bir durum, hizmetliler yanlışlıkla ortaya koymuş olabilir." - Kayseri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Ahmetpaşa Kocasinan Kayseri Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (2)

Dost:

Sözü geçen okulda diğer sınıflarda posterler takılı olduğu halde anılan sınıfta kasıtlı olarak açılmamış.

1
3
yanıtYanıtla
birgül güngören:

padişah resmini asın arkadaşlar, çok yaşa padişahım

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title