Haberler

Türkiye'de 3 Milyon Var, Marsilya'ya 18 Sığınmacı Fazla Geldi

Güncelleme:

Türkiye 3 milyon sığınmacıya kapılarını açmışken, Marsilya 11. ve 12. Bölge Belediye Başkanı,sığınmacı kampından tahliye edilen 18 sığınmacının şehre gelişinden "endişeli" olduğunu söyledi.

Türkiye 3 milyon sığınmacıyı ağırlarken Fransa'da ana muhalefetteki Cumhuriyetçi Parti Marsilya Milletvekili ve Marsilya 11. ve 12. Bölge Belediye Başkanı Valerie Boyer, Calais'de çarşamba günü dağıtılan sığınmacı kampından tahliye edilen 18 sığınmacının şehre gelişinden "endişeli" olduğunu söyledi.

SIĞINMACILAR TEPEMİZE ÇIKACAK

Twitter hesabından mesaj paylaşan Boyer, "Hükümet seçimini yaptı. Sığınmacılar tepemize çıkacak, şehirlerimize dağılacak. Valilik halkın güvenliğini düşünsün." ifadelerini kullandı.

Yerel basına da konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Boyer, "Küçük bir Jungle'ın yeniden oluşturulması riskini taşımıyor mu? Endişeliyiz çünkü Calais'deki şiddet görüntülerini, yangınları ve polise yönelik saldırıları hepimiz televizyonda gördük." diye konuştu.

TEPKİYE NEDEN OLDU

Fransa İstatistik Kurumunun (INSEE) verilerine göre, merkez nüfusu 855 bin olan Marsilya'da merkeze bağlı banliyöler de dahil toplam 1 milyon 727 bin kişi yaşıyor. Kalabalık nüfusa sahip Marsilya'da sadece 18 sığınmacının endişe uyandırması, sosyal medyada da birçok kişinin tepkisine neden oldu. Twitter üzerinden paylaşılan mesajlarda, "18 kişi mi 855 bin kişilik şehri yakacak?", "Koca şehri 18 sığınmacı mı kontrol altına alacak?" ifadeleri kullanıldı.

5 BİN 596 SIĞINMACI DAĞITILMIŞTI

Pas-de-Calais Valiliği çarşamba günü Calais'deki "Jungle" olarak adlandırılan kampın tamamen tahliye edildiğini duyurmuştu. İçişleri Bakanlığının açıkladığı rakamlara göre, kamptan ayrılan 5 bin 596 kişi, Fransa'nın farklı kentlerindeki sığınmacı merkezlerine dağıtılmıştı.

Kaynak: AA / Dünya

Cumhuriyetçi Parti Marsilya Twitter Fransa Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title