Haberler

Marmaris Turist Zengini

Marmaris İlçesi, yılın ilk 9 ayında yaklaşık 2 milyon tatilci ve turisti ağırladı.

Marmaris İlçesi, yılın ilk 9 ayında yaklaşık 2 milyon tatilci ve turisti ağırladı. TÜRSAB Marmaris Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Özbozdağ, İngiliz, Rus, Alman ve Hollandalı turistlerin özellikle tercih ettiği Marmaris'te, bayramlar nedeniyle yurt içi turizmin de hareketlendiğini belirtti.

TÜRSAB Marmaris Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Özbozdağ, yılın ilk 8 ayındaki kesin rakamlar ve Eylül ayı beklentileri ile ilk 9 ayda Marmaris'te 2 milyon turistin ağırlandığını açıkladı. Ortadoğu'daki politik ve Avrupa'daki ekonomik çalkantılara karşın, Dalaman Havalimanı'na gelen turist sayısında artış yaşandığını kaydeden İsmail Özbozdağ, şöyle dedi:

"Bu yıl İngiliz turist sayısında yüzde 3 artışla geçen yılın da önüne geçtik. Alman pazarında yüzde 16 gibi önemli bir artış söz konusu. Danimarka hariç İskandinav ülkelerinde bir gerileme var. Bu sorunu mutlaka çözmeliyiz. Danimarka'da yüzde 20'ye yaklaşan bir artış sevindirici ama aynı şeyleri İsveç, Norveç ve Finlandiya için söyleyemeyiz. Bu pazarlar için özel önlem almamız şart. Ukrayna'daki sorunlar nedeniyle bir gerileme yaşanırken Rus turist sayımızda önemli bir artış var. Bu artış da politik nedenlerden dolayı Avrupa'daki ülkelerin vize sorunu çıkartmasıyla ilgili olabilir. Bu da bizim destinasyonumuz için olumlu bir gelişme."

"BELÇİKALI KALİTE SEVER"

Belçikalı turistte yüzde 5'lik artış olduğunu belirten İsmail Özbozdağ, şöyle devam etti:

"Belçikalı kalite sever. 4 ve 5 yıldızlı otelleri yani nitelikli yatakları seçen bir müşteri potansiyelinden söz ediyoruz. Bu demek oluyor ki bizde otel yatak kalitesi yükseliyor. Nitelikli personel ve nitelikli ürün önemli. İyi ürün her zaman kendini satacağından ürünlerimizi geliştirmeliyiz. Misafirperverlik duygularımızı da yitirmemeliyiz."

İç pazarda da bayramlar sayesinde sevindirici bir sezon geçirdiklerini ifade eden İsmail Özbozdağ, Kurban Bayramı'nda beklendiği gibi yeterli doluluğa ulaşıldığını kaydetti. Sanıldığı gibi Marmaris'e en fazla turistin temmuz ve ağustos ayında gelmediğini savunan Özbozdağ, ana sezonun eylül ayı olduğunu kaydederek, "Eylül nitelik açısından farklıdır. Sadece eğlence müşterisi değil, doğa, insan ve hayvanları seven, ekolojik yaşamı seven ve çevresine değer veren müşteri kitlesi gelir. Dolayısıyla bayramda da Marmaris'te çok önemli bir doluluk yaşandı" dedi. - Marmarismuğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Marmaris Dalaman Eylül Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title