Haberler

Marmaris'te Sahile Bu Kez Koyun Ölüsü Vurdu

İlçede Hinduların kutsal kabul ettiği "Brahman" cinsi sığırın ardından sahilde bir de koyun ölüsü bulundu.

Marmaris Yalancıboğaz sahilinde,  merinos cinsi bir koyun ölüsü bulundu.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Adaköy köyü Yalancıboğaz mevkisindeki sahilde kıyıya vurmuş bir koyun ölüsü gören vatandaşlar, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkililerine haber verdi. Kurumda görevli veteriner Hasan Atalay tarafından incelenen koyunun 2 yaşında ve merinos cinsi olduğunu belirtildi.

Bir kulağında küpe bulunan koyun ölüsü, yapılan incelemenin ardından imha edilmek üzere Marmaris Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri, koyunun bölgede etkili olan yağışların ardından meydana gelen su taşkınları nedeniyle denize sürüklenerek telef olduğunun tahmin edildiğini kaydetti.

Daha önce aynı bölgede ölü balıkların ve caretta carettaların kıyıya vurduğunu belirten vatandaşlar, ilk defa denizden sığır ve koyun gibi hayvan ölülerinin geldiğini gördüklerini, bu durumun kendilerini şaşırttığını dile getirdi.

Marmaris'te bir gün önce ise Uzunyalı sahilinde Hindistan kökenli olan ve Hindu'ların kutsal kabul ettiği "Brahman" cinsi sığır ölüsü bulunmuştu. - Muğla

Kaynak: AA / Güncel

Hasan Atalay Adaköy Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title