Haberler

Marmaris'te Konut Satışları Arttı

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde konut satışlarında geçen yıla oranla, bu yılın ilk 10 ayında yüzde 20'nin üzerinde artış oldu.

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde konut satışlarında geçen yıla oranla, bu yılın ilk 10 ayında yüzde 20'nin üzerinde artış oldu. Geçen yıl bin 590 konut satılırken, bu rakam 2011'in ilk 10 ayında bin 909'a ulaştı. Konut alan yabancıların sayısında da artış oldu.

Marmaris'te son birkaç yıldır azalma gösteren konut satışlarındaki artış, hem inşaat sektörünü hem de emlakçıları sevindirdi. Marmaris Emlakçılar Derneği Başkanı Hasan Ateş, büyük inşaat firmalarının yaptığı konutların kısa sürede alıcı bulduğunu söyledi. Marmaris genelinde konut fiyatlarının 80 ile 350 bin lira arasında değiştiğini belirten Hasan Ateş, "Geçen yıl içinde bin 590 konut satılırken, bu rakam 2011'in ilk 10 ayında bin 909'a ulaştı. Bu yüzde 20'nin üzerinde artış demek. Bu oran yıl sonuna kadar yüzde 35'e yükselebilir. 500-600 liraya kirada oturanlar kredi alarak ikinci el evlere yöneldi. Konut alan yabancıların sayısında da artış oldu. Yabancılar geçen ve önceki yıllarda 50-60 konut satın alırken, bu yılın ilk 10 ayında 107 yabancı konut sahibi oldu" diye konuştu.

Marmaris'te emlakçılık yapan Mehmet Baş da konut satışlarının kaymağını büyük inşaat firmalarının yediğini ileri sürdü. İnşaat firmalarının kendi reklam sektörlerini yarattığını belirten Mehmet Baş, "Kendi satış ofislerini de kurdular. Vatandaşlar emlakçıya para vermemek için bu ofislere gidiyor. Buralarda ev takasları da yapılıyor. Bu durum biz emlakçıları sıkıntıya sokuyor" dedi. - Muğla / Marmaris

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title