Haberler

Marmaris'te Dünya Barış Günü Diskoda Kutlandı

Güncelleme:

Marmaris Filarmoni Derneği üyesi bir grup sanatçı, '1 Eylül Dünya Barış Gününü diskoda blues rock şarkıları çalarak kutladı.

Marmaris Filarmoni Derneği üyesi bir grup sanatçı, '1 Eylül Dünya Barış Günü'nü saat 22.00'de diskoda rock and roll ile blues müziğinin karışımı olan blues rock şarkıları çalarak kutladı. Yerel sanatçılar, vatandaşlar yanı sıra çok sayıda İngiliz, Alman, İtalyan, Yunan ve Rus uyruklu yabancılar etkinliğe katıldı.

Kutlamada ilk olarak Yazar Ataol Behramoğlu tarafından Türkçeye çevrilen Uluslararası birçok ödül kazanan Yunanlı şair Yannis Ritsos'un 'Barış' isimli "çocuğun gördüğü düştür barış. Ananın gördüğü düştür barış. Ağaçlar altında söylenen sevda sözleridir barış? şiirini okundu. Marmaris Filarmoni Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yaşar Altınöz yaptığı açıklamada, "1 Eylül 1939 tarihinde Nazi Alman orduları Polonya'ya saldırarak 20. yüzyılın en kanlı savaşını 71 yıl önce bugün başlatmıştı. Milyonlarca insanın ölümüne ve sakat kalmasına neden olan bu savaşın başlangıç günü olarak kabul edilen 1 Eylül ülkemizde Dünya Barış Günü olarak kutlanmaktadır. Ortalama bir insan ömrü kadar önce dünyanın efendileri dünyanın sorunlarını, bombalar, silahlar ve ordularla çözeceklerine inanıyor ve halklarını buna ikna edebiliyorlardı. Yerküreyi alt ve üst kimliklere bölüp birbirleriyle çarptılar. Eşitliğin ucunda insanlığı 72 milyon ölü ve sonsuza kadar hesabı sorulacak büyük ayıplar bekliyordu. Bu yüzden 1 Eylül'ü en fazla sivilin kaybedildiği bir savaşın başladığı günün yıldönümünde bir kez daha hatırlıyor; haklı, haksız ihtiraslarının peşinde sürüklenen insanlığı vicdanlarını dinlemeye çağıran bir barış ortamı doğmasını ümit ediyoruz" dedi.

Konuşma sonrası herkese zeytin dalı dağıtılan etkinlik katılımcıların barış dilekleriyle son buldu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ataol Behramoğlu Dünya Barış Günü Marmaris Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gelinim Mutfakta CANLI İZLE #128112 26 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 26 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title