Haberler

Marmaris'te Bilim Şenliği Düzenlenecek

Marmaris'te Üretken Çocuklar Atölyesi Derneğince (ÜÇADER) çocukların hazırladığı projelerin yer aldığı Bilim Şenliği düzenlenecek.

Marmaris'te Üretken Çocuklar Atölyesi Derneğince (ÜÇADER) çocukların hazırladığı projelerin yer aldığı Bilim Şenliği düzenlenecek.ÜÇADER Başkanı Mehmet Doğan, tertiplediği basın toplantısında, 16 Haziran'da yapılacak şenlikte sadece çocukların ürettiği bilim projeleriyle sanatsal atölye çalışmalarının sergileneceğini söyledi.Çocukların doğaya, bilime, sanata merakını daha da arttırmak ve bir şeyler deneyerek öğrenmelerini sağlamak için dernek kurduklarını dile getiren Doğan, "Derneğimizin ilk faaliyeti Bilim Şenliği olacak. Bilim Şenliği'nde çocuklar atölye çalışmalarını sergileyecekler." dedi. Doğan, çocukların atölye ortamında yaptıkları fen deneyleri içir özellikle evde bulunacak malzemelerle çalıştığını dile getirerek, "Çocuklar çok basit malzemelerle deney yapıp, eğlenceli deneylerle elektronik oyuncaklar yapacak, bilgisayar ve ahşap atölyesinde de üretkenliklerini sergileyecekler." dedi. Dernek Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Karakaş da mahalle okullarına büyük önem verdiklerini belirterek "İnanıyoruz ki imkan verildiğinde okulun yerinin hiçbir önemi yok. Bu bağlamda Bursa'dan bir hayırsever iş adamıyla iletişim sağladık. Çocuklar için özel ürettiği el kesmeyen ahşap kesim ve torna makinelerini bize ücretsiz gönderdi. İki köy okuluna ücretsiz kurulum yaptık. Eğitimlerini yaptık. Ürettikleri ürünler inanılamayacak kadar güzel. Elimizden geldiğince köy okullarına destek olmaya her platformda devam edeceğiz." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Doğan Marmaris Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title