Haberler

Marmaris'te "Beach Club" Eylemi

Güncelleme:

Marmaris'te bir grup vatandaş, taşıdıkları pankartlarla sahil boyunca yürüyerek ilçedeki bazı plajların özel şirketler tarafından işletilmesine tepki gösterdi.

Marmaris'te bir grup vatandaş, ilçedeki bazı plajların "beach club" adı altında özel şirketler tarafından işletilmesini ve sahili kullanmak isteyenlerden "ayak bastı parası" adı altında ücret alınmasını protesto etti.

Sosyal medya üzerinden örgütlenerek İçmeler Sahili'nde bir araya gelen vatandaşlar, "Plajlar halkın kullanımına açıktır, hiçbir şekilde engellenemez", "Kıyılar bizim, işgale son", "Havlunu kap gel" gibi yazılar bulunan pankartlar taşıyarak kıyı boyunca yürüdü.

Sahilde kapatılan alanları gazetecilere gösteren eylemcilere, bazı tatilciler de destek verdi. Destekçilerden bir kısmı eylemcilerle birlikte yürüyerek tepkisini gösterdi.

İçmeler'deki bir plajda talep edilen ücreti vermediği için darbedildiği ileri sürülen akademisyen Necmi Buğdaycı da eylemciler arasında yer aldı. Buğdaycı, gazetecilere yaptığı açıklamada, sahillerin gerek oteller, gerekse de 'beach club' adı verilen işletmeler tarafından işgalinin artarak sürdüğünü savundu.

Yaşadığı olayı anlatan Buğdaycı, "İşletmenin kafe kısmında bir şeyler yiyip içtikten sonra plaja geçmek istediğimde 'giriş parası' istenmişti. Sahile havlu sererek oturmak istediğimde plaj görevlisi tarafından kaba bir şekilde yerimden kaldırıldım. Benim yaşadığım bireysel bir olaydı. İşletmecilerin tutumunu dava konusu yaptım" dedi.

Bu bireysel olayların dışında kıyıların halkın kullanımına kapatılmasının herkesi ilgilendiren bir sorun olduğunu ifade eden Buğdaycı, mevcut durumun hiç kimseyi tatmin etmediğini öne sürdü. Buğdaycı, "Yasalar uygulanarak bu duruma son verilmesi gerekiyor. Yasa, "Kıyılar halkın eşit ve ücretsiz kullanımına açıktır, kimse kıyıları kapatamaz" diyor. Öncelikli talebimiz bu yasanın uygulanması" diye konuştu.

Eylemciler, plajların kiralaya verilmesi uygulamasına son verilmesi için imza kampanyası başlatacaklarını ve ardından yargıya başvuracaklarını kaydetti. Polis ekiplerinin güvenlik önlemleri aldığı eylem, olaysız bir şekilde sona erdi.

Geçen hafta da benzer bir eylem yapan grup üyeleri, turistlerin yattığı şezlonglar arasına havlularını sererek oturmuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Marmaris İçmeler Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title