Haberler

Marmaris, Ortadoğu'da Alternatif Pazar Arayışında

Lübnan ve Ürdün'den Marmaris'e yönelik artan turizm hareketini göz önünde bulunduran Marmaris Belediyesi, Dubai Emirliği'nde düzenlenen "Arabian Travel Market/ATM" fuarında yer aldı.

Lübnan ve Ürdün'den Marmaris'e yönelik artan turizm hareketini göz önünde bulunduran Marmaris Belediyesi, Dubai Emirliği'nde düzenlenen "Arabian Travel Market/ATM" fuarında yer aldı.

Marmaris Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Belediye Başkanı Ali Acar da fuara katılarak, Marmaris'e turist getiren firmaların yöneticileriyle görüşmeler yaptı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Güney Ege Kalkınma Ajansı tarafından ayrı ayrı hazırlanan alanlarda yer alan Marmaris Belediyesi, ilçeyi "Home of Turquoise" (Turkuaz'ın evi/yurdu) adıyla tanıttı.

Fuar sonrası değerlendirmelerde bulunan Başkan Ali Acar, yaptığı yazılı açıklamada, Marmaris'in Ortadoğu'da tanınan ve ismi bilinen bir yer haline geldiğini kaydetti.

Tanınmasına rağmen bölgeye tatil için gelen Arap turist sayısının az olduğuna işaret eden Acar, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bunda doğrudan uçuşların olmaması en büyük etken. Şu anda Lübnan ve Ürdün'den uçuşlar bulunmakta ve bunun da karşılığı alınıyor. Ciddi bir darboğaza giren turizmimiz için özellikle Dubai, Abu Dabi ve diğer Arap şehirleri ilgi bekleyen ve gelir düzeyi yüksek yerler. Burada memnuniyetle gördük ki Hindistan da dahi Marmaris adı sektör tarafından duyulmuş. Lüks segmentte yer alan otelcilerimizin, yüksek cirolarının konuşulduğu Hint düğünlerine talip olması düşünülebilinir. Ayrıca, Dubai'deki fuarın yalnızca Ortadoğu'ya değil, Asya kıtasındaki çeşitli ülkelere de yönelik olduğunu gördük. Avrupalı acentecilerin yoğun katılımları dikkati çekiyor. Önümüzdeki yıllarda Marmaris'ten daha fazla acente ve konaklama tesisinin bu fuara katılımını umuyorum."

Acar, ATM'nin ardından haziran ayında Çin'de düzenlenecek uluslararası turizm ve seyahat fuarına da katılacaklarını bildirdi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Marmaris Belediyesi Lübnan Ürdün Dubai Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title