Haberler

Marmaralı Başkanlar Abant´ta Buluştu

Güncelleme:

Marmara Belediyeler Birliği 2015 yılı olağan 1. Meclis toplantısı Birlik Başkanı ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile birliğe üye belediye başkanlarının katılımıyla Bolu Abant'ta yapıldı

Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, birlik bünyesinde kurulan şehir politikaları merkezi, yerel yönetimler akademisi ve yönetici geliştirme merkezi ile belediye personelinin niteliğinin artırılmasına yönelik eğitim çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Başkan Altepe, 'şehirler çocuklarla dolsun ve çocukların olsun" düşüncesiyle planlanan 1. Uluslararası Çocukların Şehri Kongresi'nin 11 -12 İstanbul'da, 2. Akıllı Belediyecilik Zirvesi'nin de 13-14-15 Mayıs'ta Bursa'da yapılacağını hatırlattı.

Marmara Belediyeler Birliği'ne üye belediyelerin başkan ve yöneticili Apart Palace Otel'de yapılan 2015 yılı 1. Olağan Meclis Toplantısı'nda bir araya geldi. Bolu Belediyesi'nde çalışan personellerden oluşan halk dansları topluluğunun gösterisiyle başlayan toplantının açılış töreninde konuşan Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, özellikle yerel yönetimlerde eğitim alanında bir marka haline gelen birliğin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Marmara Belediyeler Birliği'nin bundan tam 40 yıl önce, Marmara Denizi ve boğazlarının sorunlarına gerçekçi çözüm yolları bulmak için kurulduğunu hatırlatan Başkan Altepe, bu uğurda birçok çalışma yapılmasına rağmen daha kat edilecek uzun bir mesafe olduğunu vurguladı.

Şehir Politikaları Merkezi

Marmara Belediyeler Birliği bünyesinde hayata geçirilen eğitim çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Altepe, "Bundan kısa bir süre önce birlik bünyesinde Şehir Politikaları Merkezi'ni kurduk. Şehir & Toplum Dergisi ve "Bilge Mimar" Turgut Cansever Sempozyumu merkezin ilk meyveleri oldu. İslam mimari geleneğini başarıyla yorumlayan Cansever'in fikriyatının ve eserlerinin tartışıldığı sempozyum, geleceğin mimarlarına, şehir plancılarına, yerel yöneticilere ışık tuttu. Yine Marmara Belediyeler Birliği kültür yayınları bünyesinde yayınladığımız Şehir & Toplum Dergisi ise şehri tüm bileşenleri ve boyutlarıyla ele alan, toplum kavramından soyutlamadan tartışan bir yayın oldu. Sahip olduğumuz birikimi, hatalar ile yüzleşmekten çekinmeden, mekân ve insan ilişkisini toplumun özgün karakterine uygun olarak hayata geçirmemiz adına bu tür yayınların varlığı çok önemli. İnanıyorum ki şehir politikaları merkezi, yakın gelecekte şehir ve yerel yönetimler alanında söz söylemek isteyenlerin buluşma noktası olacak" dedi.

Yerel Yönetim Akademisi

Belediye çalışanlarının niteliğinin artırılması için kurdukları Yerel Yönetim Akademisi'nin faaliyete geçtiğini hatırlatan Başkan Altepe, "Katılımcılar, dört, sekiz ve on iki hafta sürecek eğitim programlarının ardından sertifika almaya hak kazanacak. Akademinin ilk eğitim programı devam etmekte. Bu akademide katılımcılara "belediyelerde ekip liderliği", "belediyelerin yönetim yapısı ve organlar arası ilişkiler",

"imar ve şehircilik", "etkin iletişim", "gayrimenkul yönetimi", "çevre sorunları ve yönetimi", "hitabet ve etkili konuşma", "ihale sistemi ve mali yönetim", "iş hukuku uygulamaları", "afet yönetimi" konularında dersler veriliyor. Bu akademi hepimizin ortak çabasıyla yükselecek ve sizlerin ihtiyaçları doğrultusunda şekillenecek" diye konuştu.
Başkan Altepe, 2014 yılında Yönetici Geliştirme Merkezi ile yöneticilerin, takım yönetimi, iletişim becerileri, proje yönetimi, liderlik, protokol kuralları gibi konularda eğitilmeleri ve yeteneklerinin geliştirilmesinin hedeflendiğini kaydetti.

"Şehirler çocuklarla dolsun"

Birlik olarak "şehirler çocuklarla dolsun ve çocukların olsun" düşüncesiyle yola çıktıklarını ve çocuk dostu şehirler idealine bir adım daha yaklaşmak için bir kongre planladıklarını dile getiren Başkan Altepe, "Modern şehirlere ruh katarken, bu şehirleri geleceğimizin mimarları çocuklarımız için yaşanabilir kılmalıyız. Kent yaşamında çocukların önüne çıkan her türlü engeli kaldırmalıyız. Bu sorumlulukla şehir planlama ve tasarım koordinatörlüğümüz 1. Uluslararası Çocukların Şehri Kongresi düzenliyor. Hepinizi 11 -12 Nisan'da bu kongreye, İstanbul'da Harbiye Askeri Müzesi'ne bekliyorum. Kongre; akademik oturumlar, belediye ve çocuk çalıştayları ile belediyelerin çocuk ve kent ilişkisi üzerine başarılı çalışmalarını sergileyecekleri stantlar eşliğinde düzenlenecek. Bu süreçte belediye temsilcilerinin, akademisyenlerin ve diğer ilgili tarafların birbirleriyle deneyimlerini paylaşmaları ve bilgi-fikir alışverişinde bulunmaları amaçlamaktadır. Kongreye çocuk katılımını sağlamak da kongre düzenleme ekibinin öncelikleri arasındadır. Bu amaçla fuar alanında çocuk katılımcılar için birbirinden farklı ve özel etkinlikler yer alacaktır. Ayrıca çocukların kendi önceliklerine yönelik fikir alışverişinde bulunabilecekleri çocuk çalıştayları da düzenlenecektir" dedi.

Akıllı Belediyecilik Zirvesi

Şehirleri herkes için daha yaşanabilir hale getirmenin yollarının da teknolojiye bağlı olarak değiştiğini kaydeden Başkan Altepe, daha iyi, daha kaliteli bir şehir yaşamının "akıllı şehir" kavramıyla birçok noktada kesiştiğini hatırlattı. Akıllı şehirlerin, ancak akıllı belediyecilik hizmetleri ile hayata geçirilebileceğini vurgulayan Başkan Altepe, "Biz Marmara Belediyeler Birliği olarak belediyecilikte yeni teknolojilerin kullanımını desteklemeye 2. Akıllı Belediyecilik Zirvesi ile devam ediyoruz. Zirve, bu yıl 13-14-15 Mayıs'ta Bursa'da yapılacak. Hızı gittikçe artan teknolojik gelişimlere ve uygulamalara uyum sağlamak için çalışan yerel yönetimler ile bu noktada bir çözüm ortağı olan özel sektör bu zirvede buluşacak. Üstelik bu çatı altında, sadece ülkemizdeki belediyeler değil, başarılı hizmet ve teknoloji üreten yabancı belediyeler de yer alacak. Sizleri bu zirvede aramızda görmekten, akıllı şehirlere doğru adımlarımızı birlikte atmaktan büyük bir mutluluk duyacağız" diye konuştu.

Başkan Altepe, birliğe üye belediyelerin faaliyetlerinin kamuoyu ile paylaşıldığı "marmarahaber.gov.tr" adresli web sitesi ile Marmara'nın sesi olma hedefiyle yola çıkan online radyo kanalı Radyo Marmara, "radyomarmara.net"in yayında olduğunu da sözlerine ekledi.

Bolu Valisi Aydın Baruş ile Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'da Marmaralı belediye başkanlarını Bolu'da ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

Meclis Toplantısı'nda ayrıca Edirne'nin Meriç ve Küplü, Kırklareli'nin Alpullu ve Büyükmandıra ilçeleri ile Yalova'nın Esenköy Belediyesi'nin birliğe üyelik talepleri kabul edildi. Yeni üyelerle birlikte Marmara Belediyeler Birliği'nin üye belediye sayısı 177'ye çıkmış oldu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Recep Altepe İstanbul Bolu Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title