Haberler

Market Zincirinin Patronu Maaşları Ödemeden Kaçtı, İşçiler Ayaklandı!

Güncelleme:

Denizli'de marketler zinciri bulunan patronun, maaşları ve tazminatları ödemeden kaçması, işçileri ayağa kaldırdı. İşçiler, Denizli Valisi Ahmet Altınparmak'tan yardım istedi.

Denizli'de 18 şubesi bulunan bir marketler zinciri çalışanları, patronları M.D.'nin borçları nedeniyle, kendilerine haber vermeden tüm mağazaları kapatıp, birer aylık maaşlarını ve tazminatlarını ödemeden Ukrayna'ya kaçtığını ileri sürüp, Vali Ahmet Altıparmak'tan yardım istedi.

"PATRON UKRAYNA'YA KAÇTI" İDDİASI

Denizli Valliği önünde toplanan marketin 90 çalışanından 50'si bugün öğlen saatlerinde Denizli Valliği önünde toplandı. Grup adına açıklama yapan marketler zincirinde 5 yıldır şube müdürü olarak görev yapan Mustafa Öztürk, patronları M.D.'nin 8- 9 milyon lira civarında bir borcu olduğunu, ödeyemediği için Ukrayna'ya kaçtığını ileri sürdü.

92 KİŞİ MAĞDUR DURUMDA

Kendilerine iki gün izinli olduklarının söylendiğini de belirten Öztürk, "Dün (Pazartesi) işbaşı yapmak için çalıştığımız marketlere gittiğimizde kepenklerin kapalı, yazar kasaların içeriden alınmış olduğunu gördük. Bizlerin isteği son bir aylık maaşlarımızın ödenmesi ya da çıkışlarımızın verilmesi. 92 kişi şu an mağdur durumda. Buradan gelecek paraya ihtiyacı olanlar var. Marketler şu an faal olarak çalışır durumda gözüküyor. Çıkışımız da verilmiş değil. Bize market yetkilerinden bir şey söyleyen veya yol gösteren olmadı. Muhatap bulamıyoruz. Mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz" dedi. Markette şoför olarak çalışan Güner Avcı ise, Pazar günü akşam kullandığı aracı teslim ettiğini, ertesi günde çalıştıkları şubedeki, kasa terazi ve sigaraların toplanmış olduğunu söyledi.

"ALACAKLILAR KAPILARI KIRIP İÇERİ GİRDİ"

Borçlu olan patronlarının alacaklılarına marketin şubelerini paylaştırdığını iddia eden Avcı, "Dün, alacaklılar kapıları kırıp içeri girdi. Bu sırada da mağazaların yağmalandığı yönünde polise ihbarda bulunuldu. Polis, markete gelip alacaklıların izinsiz marekete girdikleri için işlem yaptı. Yaşananlara birebir şahit oldum. Alacaklılar şu an şüpheli durumda. Mağazadaki malları toplayan alacaklılardan bazıları aldıklarını geri getirdi. Şu an için ne olacağı belli değil" diye konuştu.

VALİ ALTINPARMAK ÇALIŞANLARI DİNLEDİ

Market çalışanları ile görüşüp sıkıntılarını dinleyen Vali Ahmet Altıparmak ise çözüm için ellerinden geleni yapabileceklerini belirtip, OHAL dönemi nedeniyle işçilere çıkışlarını almalarının uzayabileceğini de söyledi.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Ahmet Altıparmak Mustafa Öztürk Ukrayna Denizli Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title