Haberler

Mardin'in Son Kore Gazisi: Beni Arayıp Sorsunlar İstiyorum

Mardin'de sağ kalan son Kore gazisi 85 yaşındaki Kemal Yertüm yürümekte güçlük çektiğini anlattı, kendisini arayıp soran olmamasından yakındı.

Mardin'de sağ kalan son Kore gazisi 85 yaşındaki Kemal Yertüm yürümekte güçlük çektiğini anlattı, kendisini arayıp soran olmamasından yakındı.

Kore Savaşı'na giden Türk Tugayı'nda yer alan ve 1950 yılında başlayıp 1953 yılında biten Kore Savaşı'na katılan Mardinli 4 gaziden hayatta kalan Kemal Yertüm, belediyede 36 yıl çalıştıktan sonra emekli oldu. Mardin'deki tüm resmi bayramlara katılan 6 çocuk ve 4 torun sahibi Kemal Yertüm, yürümekte güçlük çektiği için artık bayramlara katılamadığını söyledi.

Bugüne kadar Mardin İl Emniyet Müdürlüğü'ndeki adını hatırlamadığı özel harekat müdürünün bir kez gelip kendisini ziyaret ettiğini belirten Kemal Yertüm, "Başka bir kimse gelip hal hatırımı sormadı. Otobüslere bedava binmem gerekiyor. Şoförler beni tanıdığı için emin olun hızla önümüzden geçip gidiyor. Duraklarda bindiğim zaman ise şoförler alay eder gibi konuşuyor" dedi.

Eşinin yatalak olduğunu anlatan ve üç ayda 1500 lira gazilik maaşı alırken sonra bunun 300 lirasının kesilmesinden yakınan Kemal Yertüm, "Mardin'deki 4 gaziden geriye bir tek ben kaldım. Daha önce bütün ulusal ve resmi bayramlara katılıyordum ancak ayaklarımdaki rahatsızlık yüzünden artık gidemiyorum. Zaman zaman beni arayıp sormalarını istiyorum" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mardin Kore Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title