Haberler

Mardin'de Bir Faili Meçhul Cinayet Daha Aydınlandı

Mardin’in Kızıltepe ilçesi Aysun köyündeki kuyuda geçen yıl yapılan kazıda elde edilen kemiklerin kime ait olduğu Adli Tıp Kurumu tarafından tespit edildi.

Mardin'in Kızıltepe ilçesi Aysun köyündeki kuyuda geçen yıl yapılan kazıda elde edilen kemiklerin kime ait olduğu Adli Tıp Kurumu tarafından tespit edildi. Kemiklerin, 1995 yılında JİTEM tarafından faili meçhul cinayete kurban giden Abdurrahman Acay'a ait olduğu kesinleşti.

Son rapor sonucu ile birlikte Dargeçit ilçesinde yapılan kazılarda ortaya çıkan 5 kişinin naaşlarına ulaşıldı. Mardin ve ilçelerinde yapılan 8 faili meçhul kazısında şu ana kadar toplam 33 kişinin kemiklerine ulaşıldı, 13 kişinin kimliği tespit edildi. Mağdur olan ailelerle birlikte basın toplantısı düzenleyen İnsan Hakları Derneği (İHD) Mardin Şube Başkanı Erdal Kuzu, geçen yıl Haziran ayında Mardin'in Kızıltepe ilçesi Aysun köyünde yapılan kazılarda ortaya çıkan kemiklerin yapılan DNA testinden sonra 1995 yılında JİTEM tarafından faili meçhul cinayete kurban giden Abdurrrahman Acay'a ait olduğunun kesinleştiğini ifade etti.

Daha sonra basın açıklamasını İHD Mardin Şubesi Sekreteri Abdurrahman Kızılay okudu. Kızılay, "Kızıltepe ilçesi Aysun köyünde yapılan kazıda şu ana kadar kimliği tespit edilmemiş olan tek naaş, İstanbul Adli Tıp Kurumu raporu ile 30 Ekim 1995 yılında Dargeçit ilçesinde gözaltına alınan, Mardin JİTEM'de sorgulanan daha sonra infaz edilip Aysun köyündeki foseptik çukuruna atılan Abdurrahman Olcay'a ait olduğu kesinleşti. Mardin Merkez'de JİTEM binası, Dargeçit'te Mehmet Tire, Kızıltepe ilçesinde Attila Uğur, Derik ilçesinde Musa Çitil bir bütün olarak devletin tetikçisidirler. 2009 yılından sonra faili meçhul cinayetlerin üstüne gittiğini söyleyen siyasal iktidar, Genelkurmay Başkanlığı ile anlaşarak tekrardan tetikçileri koruma altına almıştır. Musa Çitil bunun en somut örneğidir" dedi.

Abdurrahman Acay'ın babası M. Ali Olcay ise, 20 yıl önce oğlu suçsuz yere gözaltına alındığını söyledi. Olcay, "Çocuklarımız toplu olarak gözaltına alındılar. Toplu olarak öldürüldüler. Bunun gerekçesi şimdiye kadar bize anlatılmadı. Bunun takipçisi olacağız. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız" diye konuştu. - MARDİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Adli Tıp Kurumu Kızıltepe Ali Olcay Dargeçit Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title