Haberler

Mardin CHP'li Ayaydın'ın Babası Adına Yaptırdığı Okulun Temeli Atıldı

CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın'ın memleketi Mardin'in Derik İlçesi'ne babası Mehmet Ayaydın'ın adına yaptırdığı 24 derslikli ilk ve ortaokulun temeli törenle atıldı.

CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın'ın memleketi Mardin'in Derik İlçesi'ne babası Mehmet Ayaydın'ın adına yaptırdığı 24 derslikli ilk ve ortaokulun temeli törenle atıldı.

Mardin'in Derik İlçesi'nde eskiyen Cumhuriyet İlk ve Ortaokulu'nu yıktıran CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, kardeşleriyle birlikte yeni bir okul yaptırmaya karar verdi. Derik'te eski okulun yerine yapılacak 24 derslikli Mehmet Ayaydın İlk ve Ortaokulu'nun temeli düzenlenen törenle atıldı. Törene erik Kaymakamı İsmail Sündük, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kahraman, Milletvekili Aydın Ayaydın'ın kardeşi Necdet Ayaydın ile davetliler katıldı. Kurban kesilerek temeli atılan okulun yeni eğitim ve öğretim yılında eğitim vermeye başlayacağı belirtildi.

Necdet Ayaydın, okulun kendileri için büyük önem taşıdığını belirterek, "Bu okul eskidiği için biz aile olarak yıkıp yeni bir okul yaptırma kararı aldık. Yaptıracağımız okula rahmetli babamız Mehmet Ayaydın'ın adını vereceğiz. Okulun bodrum katına bilişim laboratuarı kurup, bilgisayarlarla donatacağız. Oraya da annemiz Bedia Ayaydın'ın ismini vereceğiz. Bugün bizim için çok mutlu bir gün. Burada bu işi yaptığımız için aile olarak büyük gurur taşıyoruz .İlçemizin en eski okulu olarak bilinen Cumhuriyet İlk ve Ortaokulu binasında Aydın ağabeyim, Yalçın ağabeyim ve ben ilkokulu okuduk. Babamızın ismini verdiğimiz bu modern 24 derslikli okulumuzu bizler var oldukça yaşatacağız. Bizleri kırmayıp temel atma törenine katılan başta ilçe Kaymakamımız olmak üzere herkese teşekkür ederiz" dedi.

Derik Kaymakamı İsmail Sündük, "Temeli atılan yeni okulumuz için emeği geçen hayırsever Ayaydın ailesine teşekkür ederiz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Aydın Ayaydın Ahmet Aydın Mardin Derik Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title