Haberler

Mardin Bakan Elvan Cazibe Merkezleri Programına Başvuru Projeleri 7 Milyar Lirayı Aştı

Mardin'de düzenlenen Cazibe Merkezi Programı tanıtım toplantısında konuşan Kalkınma Bakanı Lütfü Elvan, program kapsamında yatırım için başvurulan projelerin miktarı 7 milyar lirayı aştığını ifade ederek, bu başvurularla 110 bin kişinin istihdam edileceği öngörüldüğünü söyledi.

Mardin'de düzenlenen Cazibe Merkezi Programı tanıtım toplantısında konuşan Kalkınma Bakanı Lütfü Elvan, program kapsamında yatırım için başvurulan projelerin miktarı 7 milyar lirayı aştığını ifade ederek, bu başvurularla 110 bin kişinin istihdam edileceği öngörüldüğünü söyledi. Mardin'e gelen Kalkınma Bakanı Lütfü Elvan, Cazibe Merkezleri Programını'nın tanıtım toplantısına katıldı. Programda konuşan Bakan Elvan, bölgenin terör ile anılmasını istemediklerini belirterek, "Artık bölgemiz bir yatırım, bir istihdam merkezi olsun istiyoruz" dedi. Mardin'in sahip olduğu tarihi ve sosyal dokuya dikkat çeken Kalkınma Bakanı Lütfü Bakan Elvan, " Mardin, gerçek bir medeniyet ve kültür şehridir, bir ilim ve irfan şehridir. Dolayısıyla böyle önemli ve seçkin şehrimizin sadece Türkiye'de değil, dünyada da adından çok sık söz edilen bu şehrimizin mutlaka bir yatırım, üretim üssüne dönüştürülmesi önemli diye düşünüyorum. Bu çerçevede biz de Cazibe Merkezi Programını işadamlarımızla paylaşmak, işadamlarımıza bu programı anlatmak, soruları varsa bu soruları cevaplandırmak için buradayız. Mardin, bir medeniyet, bir turizm, bir tarım, bir sanayi şehri, hangi açıdan bakarsanız bakın Mardin'in birçok yönü olduğunu görüyoruz. Mardin'i bölgeyi önemli bir cazibe merkezi haline getirmek için kollarımızı sıvadık, bölgede artık bir girişimcilik şehri olacak"dedi. Bölgede terörün kökünü kazımak adına yapılan çalışmaları ve operasyonlara değinen Bakan Elvan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"ÜLKEMİZDE TERÖRE YÖNELİK İNANILMAZ BİR MÜCADELE SÜRDÜRÜYORUZ"

"İstikrarımızı bozmak isteyenlere ve aramıza nifak sokmak isteyenlere asla fırsat vermeyeceğiz. Nasıl 15 Temmuz'da darbeci hainlere millet olarak müsaade etmedik, oyunuzu çiğnetmedik, emanetinizi yere düşürmedik ise bundan sonra da çiğnetmeyeceğiz. Bunun için terör ile sonuna kadar mücadele edeceğiz. Terörün aramıza nifak sokmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Terör olmadığı takdirde Mardin'in hayal edilemeyeceği bir yerde olacak. Ülkemizde teröre yönelik inanılmaz bir mücadele sürdürüyoruz. Allah'ın izniyle biz ülkemizin gündeminden terörü düşüreceğiz. Terörün kökü artık kazımanın vakti gelmiştir. Bu konuda rahat olun hiç tereddüt içerisinde olmayın. Mersin'den Habur Kapısına kadar ticaretimizin ana merkezlerinden bir tanesidir. Elbette eksiklerimiz var mı var ama bunları gidereceğiz. Hep birlikte dayanışma ruhu içerisinde kenetlenerek bunları gidereceğiz. Eğer bu terör olmasaydı Mardin hayal edemeyeceğiz bir yerde olacaktı. Milyonlarca insanın ziyaret ettiği milyonlarca insanın Mardin'de kalmak istediği bir kenttir. İşte bu terör örgütleri ne Mardin'imizin ne de memleketimizin gelişmesini, kalkınmasını istememektedir. Allah'a çok şükür önemli bir gazanın başarısını elde ettik. İnşallah, terörün de kökünü kurutarak Mardin'imizi layık olduğu yere hep birlikte götüreceğiz."

"İŞ ADAMIMIZIN ÖNÜNE BİR ENGEL ÇIKMIŞSA, O ENGELİ BİZ ORTADAN KALDIRACAĞIZ"

Kalkınma Bakanı Lüftü Elvan, Cazibe Merkezleri Programını ve verecekleri destekleri verdiği örneklerle anlatarak, programa yoğun bir başvurunun olduğunu söyledi. Dün itibarıyla yatırım için başvurulan projelerin toplam tutarının 7 milyar lirayı aştığını söyleyen Bakan Elvan, "Yapılacak yatırımlarla 110 binin üzerinde istihdam öngörülüyor. Cazibe Merkezleri Programı kapsamında iş adamlarının projelerinde, başından sonuna kadar yanlarında olacağız. Projeyi iş adamıyla birlikte gerçekleştireceğiz. İş adamımızın önüne bir engel çıkmışsa, o engeli biz ortadan kaldıracağız. Bu programın en önemli özelliklerinden birisidir. Bu programın diğer önemli bir özelliği ise her bir ilimize roller vermek istiyoruz. İlimizin belirli bir alanlarda ihtisaslaşmasını arzu ediyoruz. Bunu sanayinin hızla gelişebilmesi için istiyoruz" diye konuştu.Cazibe Merkezleri Programı'nda yatırımcıların minimum 2 milyon TL'lik bir yatırım yapması gerektiğini ifade eden Bakan Elvan, "Bu yatırım tutarında da yüzde 30 öz kaynak istiyoruz. Yatırımın yüzde 70'ini kredi ile gerçekleştirilecek kalan yüzde 30'u öz kaynak ile gerçekleştirilecek. Bu bizim şartlarımızdan bir tanesidir. Bir başka şartımız ise, bu destekleri 3 temel alana veriyoruz. Bu alanlar imalat sanayi, çağrı merkezleri ve veri merkezleridir. Bunların dışındaki alanlarda herhangi bir desteğimiz söz konu değildir. Cazibe merkezi programıyla Mardin'li kardeşlerimize ve iş adamlarımıza yeni bir sayfa açıyoruz. Mardin'imizin istihdam ve işsizlikle ilgili problemleri olsun istemiyoruz. Mardin bu potansiyele sahip. Bırakın şu an için işsizleri, bu işsizlerin sayısı 2 ile 3 ile çarpın Mardin istihdam edilebilecek kapasiteye sahip. Bunu inşallah hep birlikte gerçekleştireceğiz. Cazibe Merkezleri Programımız biliyorsunuz Sayın Başbakanımız tarafından açıklandı ve arkasından ön talepleri almaya başladık. Ön taleplerimizde yoğun bir başvuru olduğunu gördük. Çok sayıda büyük ölçekli yatırımcımızın da bu illerimize yatırım yapmak istediklerini biliyorum. Ben de mesaimin önemli bir kısmını bu iş adamlarımıza ayırıyorum" dedi.

Program, Kalkınma Bakanı Lütfü Elvan'ın, yatırımcıların sorularını cevaplamasıyla sona erdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Mardin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title