Haberler

Balıkesir Manyas'ta Milyonlarca Ölü Balık Kıyıya Vurdu

Güncelleme:

Balıkesir Manyas Gölü'nde milyonlarca sazan, kızılkanat, turna ve İsrail sazanı balık yavrusu kıyıya vurdu.

Balıkesir'e bağlı Manyas Gölü'nde kıyısı bulunan Hamamlı Köyü'nde milyonlarca sazan, kızılkanat, turna ve İsrail sazanı yavrusu balık kıyıyı vurdu. Balık yavrularının kıyıya vurması endişe yarattı.

MİLYONLARCA BALIK KIYIYA VURDU

Manyas Gölü'nde milyonlarca balığın ölerek kıyıya vurması, göle kıyısı bulunan Hamamlı Köyü'nde oturanlar tarafından şaşkınlıkla karşılandı. Ölen balıkların sazan, kızılkanat, turna ve İsrail sazanı yavrularının olduğu tespit edildi.

YAĞMUR YAĞMADI, SU AZALDI, BALIKLAR TELEF OLDU

Manyas Kaymakamı Mehmet Erdem, balıkların telef olduğu yerden İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkililerinin numune alarak analize gönderdiklerini kesin ölüm nedeninin yapılacak analiz sonrası netliğe kavuşacağını açıkladı. Hamamlı Köyü'nde balıkçılık yapan Hayrullah Selvi ise, balıkların yumurta bırakmak için sazlık ve kuytu alanları seçtiklerini belirterek, şöyle dedi:

"Yumurta bıraktıkları dönemde sulama kanalında yeterli su bulunuyordu ancak yağış olmaması ve Ergili regülatör kapaklarının açık olması nedeni ile su denize gitti. Manyas Gölü'nde su seviyesinin düşmesine neden oldu. Gölde su azalınca bu kez sulama kanallarına su gelmedi ve maalesef milyonlarca balık yavrusu telef oldu."

Balıkların ölüm nedenini tespit etmek amacıyla araştırmaya başlandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Manyas Gölü Balıkesir İsrail Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (4)

diyarbakır21@hotmail.com:

dünyanın sonu az kaldışükür etmeseniz hallmiz bu olur ne olursa olsun yarrabi şükür

8
1
yanıtYanıtla
seratmu-ratmu@hotmail.com:

bence kimyasal sabun ve temizleme ürünlerinin üretimini yasaklamalıyız

2
0
yanıtYanıtla
ATILLA-LAZOGLUatilla54@hotmail.de:

manyaklar belli olan bir seyin ne arastirmasini yapiyorsunuz hem sebebini biliniyor hala areastziracaklar,mis bizim hükümetin isleri ancak is isten gecince arastiracaklarmis mis mis mis da mis kis mis ancak uyursunuz ama maaslarinizin tarihini hic unutm,uyporsunuz günü gelince tikir tikir aliyorsunuz hic sektirmiuyorsunuz tuhhh size yaziklar olsun hani nerede cevre bakani söyle sen neeeee is yaparsin seyini o sicak koltuktan bir kaldirda söyle bölgendekileri bir kontrol et talimat ver tabiatla ne kadar ilgileniyorlar memurlariuz haaa ancak baliklarin ölüsünü seyredersinizzz böyle aldiginiz paRALAR MASSALAR SIZE HARAMDIR HARAM BUNUN VEBALINI KIM ÖDEYECE SANKI BU ILK BUNUN GIBI DAHA BINLERCE VAKA OLUOYR AMA SONU POSSSSSS ANCAK MAASLARINIZIN GÜNÜNÜ BEKLERSINIZ SIZZZ TUHHH SIZE YAZIKLAR OLSUN

1
0
yanıtYanıtla
ALI KAYAOGLUbagire2@hotmail.com:

bilincsizlik alt yapniin olmayisi aritma tesislern olmaysi mutfakta sabun firin temizleyici ler baliklarin olumune sebebp yaziklar olsun denir sadece beldiyenin el atmasi halki bilinclendirmesi lazim

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title