Haberler

Mansur Yavaş : Ysk, Bu Seçimde Sınıfta Kalmıştır (2)

"önce ANAYASA MAHKEMESİ'NE, SONRA AİHM'YEKADAR HAKKIMIZI ARAYACAĞIZ" Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru hakkını kullanacağını ifade eden Mansur Yavaş, başvuru yapılamayacağı yönündeki açıklamaların da gerçeği yansıtmadığını belirttti.

"önce ANAYASA MAHKEMESİ'NE, SONRA AİHM'YEKADAR HAKKIMIZI ARAYACAĞIZ"

Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru hakkını kullanacağını ifade eden Mansur Yavaş, başvuru yapılamayacağı yönündeki açıklamaların da gerçeği yansıtmadığını belirttti. Yavaş, "Önce Anayasa Mahkemesi'ne, ardından da Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) kadar hakkımızı arayacağız" diye konuştu.

Bir hafta içerisinde Anayasa Mahkemesi'ne başvuracağını kaydeden Mansur Yavaş, 'reddi hakim' talebinde de bulunabileceklerini, bunun için önümüzdeki hafta boyunca bir karar vereceklerini söyledi. Seçimden hemen sonra yaptığı 'YSK talebimizi reddederse Anayasa Mahkemesi'ne gideriz' şeklindeki açıklamasından sonra Melih Gökçek'in Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıı'ı ziyaret ettiğini belirten Yavaş, "Gökçek'in, Anayasa Mahkemesi'ni ziyareti bence olağan değil. Bu yöndeki iddiaları da araştırıyoruz. Şu an basınla paylaşamam ama YSK'dan bazı kişilerle görüşüp görüşülmediğini, birlikte bir yerlere gidilip gidilmediğini ortaya çıkaracağız" diye konuştu.

(TG) - Ne

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yüksek Seçim Kurulu Anayasa Mahkemesi Mansur Yavaş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title