Haberler

Manisa Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Demran Açıklaması

Manisa Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı İbrahim Demran, "Bizim 250 bin ton sofralık üzüm ihracatımız var, bunun 3'te 2'si doğrudan ya da dolaylı olarak Rusya'ya gidiyor.

Manisa Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı İbrahim Demran, "Bizim 250 bin ton sofralık üzüm ihracatımız var, bunun 3'te 2'si doğrudan ya da dolaylı olarak Rusya'ya gidiyor. Rusya pazarını açmamız ve yeni pazarlar oluşturmamız lazım" dedi.

Demran, oda hizmet binasında düzenlediği basın toplantısında Rus uçağının düşürülmesinin ardından gerilen ticari ilişkilerin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya ziyareti sonrasında normalleşme sürecine girdiğini işaret ederek, Rus tarım heyetinin önceki günlerde Türkiye'ye bir ziyarette bulunduğunu hatırlattı.

Ticari ilişkilerdeki sorunun acilen çözülmesi gerektiğini dile getiren Demran, şunları söyledi:

"Bizim 250 bin ton sofralık üzüm ihracatımız var, bunun üçte ikisi doğrudan ya da dolaylı olarak Rusya'ya gidiyor. Rusya pazarını açmamız ve yeni pazarlar oluşturmamız lazım. Üzüm, gerçekten dünyanın en sağlıklı gıdası. Yine geçen sene başlayan Okul Üzümü Projesi vardı. Bu proje çocukların sağlığı açısından önemlidir, aynı zamanda fiyat oluşumuna da destek sağlayacaktır. Bu projenin devam edeceğinin de acilen deklare edilmesi lazım. Bir an önce de piyasanın artık normal seyrine ulaşması lazım."

Demran, üreticinin fiyat nedeniyle panik yaşamasına gerek olmadığını da dile getirerek, iç tüketim canlandırılarak, ihracat da normal seyrine ulaştırılırsa 2016-2017 sezonunun belki de hiç stoksuz kapatılabileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Ziraat Mühendisleri Odası Recep Tayyip Erdoğan Rusya Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title