Haberler

Manisa Engelli Gençler Askerlik Gururunu Yaşadı

Engelli gençler askerlik gururunu yaşadıMANİSA'da bir günlüğüne askerlik yapan 57 zihinsel ve bedensel engelli genç, vatani görevlerini yerine getirmenin sevincini ve gururunu yaşadı.

Engelli gençler askerlik gururunu yaşadı

MANİSA'da bir günlüğüne askerlik yapan 57 zihinsel ve bedensel engelli genç, vatani görevlerini yerine getirmenin sevincini ve gururunu yaşadı. Yemin eden engelli gençlerin aileleri de gözyaşlarını tutamadı.

Manisa 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası'nda 57 bedensel ve zihinsel engelli genç için yemin töreni düzenlendi. Törene Manisa 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan, Manisa Vali Yardımcısı Ali Osman İşcan, Yunusemre ve Şehzadeler Belediyeleri başkan yardımcıları ve özel tertip askerlerin aileleri katıldı. Komutanları eşliğinde alana gelen 57 genç aileleri tarafından ayakta alkışlandı. Çocuklarını asker elbisesi içinde gören engelli aileleri de sevinç gözyaşı döktü. Asker selamı veren engelli gençler, komutanları eşliğinde yemin etti. Yemin töreni sırasında özel tertip askerler büyük alkış aldı. Ardından da özel tertip askerler adına Mustafa Çakmak yaş kütüğüne plaket çaktı. Engelli gençlere terhis belgelerini ve ödüllerini Tugay Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan, Manisa Vali Yardımcısı Ali Osman İşcan tarafından verildi. Terhis belgelerini alan engellilerden bazıları alnına koyup öptü.

"SEVE SEVE HAYATIMIZI FEDA EDERİZ"

Terhis belgesi ve ödül töreninin ardından özel tertip askerler adına Mustafa Çakmak konuşma yaptı. Çakmak, "Biz, bugün burada asker ocağına gelmenin ve şerefli Türk askerinin üniformasını giymenin gurur ve heyecanını yaşıyoruz. Bize asker ocağını açan, vatani görevini yapma şansını veren, bir günlüğüne bile olsa Mehmetçik olma onurunu yaşamamıza vesile olan tüm Silahlı Kuvvetler mensuplarına şükranlarımızı sunarız. Bu bizim her zaman gururla hatırlayacağımız, unutulmaz bir anı olacaktır. Bugün kutsal çatı alında Türk askerinin yaşantısını, düşmana korku dosta güven veren, azim ve kararlığını, sarsılmaz disiplinini görme ve hissetme fırsatını bulduk. Ant içerken ifade ettiğimiz gibi icabında Cumhuriyet, vatan ve vazife uğruna seve seve hayatımızı feda edeceğimize kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

Manisa 1. Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan da, özel tertip askerlere ve ailelerine seslendi. Arslan, "Askerlik yükümlülüğü asker millet kavramının dünyadaki tek örneğini oluşturan Türk milleti için onur meselesidir. Sizler herkese nasip olmayacak üniformalarınızı giyerek vatan, cumhuriyet ve vazife uğrunda en değerli varlığınız olan canınızı feda edeceğinize söz verdiniz. Sizlerle gurur duyuyoruz. Kutsal askerlik borcunu ödemek üzere bir günlük bile olsa gönüllü olarak gelen ve silah altına alınan Mehmetçiklerimiz temsili askerlik uygulaması ile kısa bir sürede olsa ortak değerleri paylaşmamız gurur kaynağı olmuştur" diye konuştu.

Konuşmaların ardından marşlar eşliğinde özel tertip askerler geçiş töreni yaptı. Aileler de bu anları cep telefonları ve kameralarla ölümsüzleştirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Çakmak Ekrem Arslan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title