Haberler

Manisa'dan Bayırbucak'taki Türkmenlere Destek

Genç Memur-Sen Manisa İl Temsilciliği ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri biraraya gelerek Suriye Bayırbucak'taki Türkmenler'in yaşadıklarını protesto etti.

Genç Memur-Sen Manisa İl Temsilciliği ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri biraraya gelerek Suriye Bayırbucak'taki Türkmenler'in yaşadıklarını protesto etti. Genç Memur-Sen Manisa İl Temsilciliği önderliğinde Şehzadeler İlçesi Manolya Meydanı'nda Memur-Sen'e bağlı sendika üyeleri ile sivil toplum kuruluşu üyeleri biraraya gelerek Suriye Bayırbucak'ta yaşanan Türkmen katliamına "Dur" dedi. Yaklaşık 200 kişi, 'Zalim Rusya Suriye'den Defol', 'Bu Zulme Dur De' ve 'Bayırbucak Sahipsiz Değildir' yazılı dövizlerle tepkilerini dile getirdi.

Genç Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi Mesut Öner yaptığı basın açıklamasında, "Vahşet saltanatını sürdürmek için ülkesini cehenneme çeviren, kendi halkına zulmeden Esed, sözde DAEŞ ile mücadele için bölgeye gelen emperyalist Rusya'nın, bölgeyi kendi inancı doğrultusunda tahkim etmek isteyen İran'ın desteğini alıyor, hep birlikte Bayırbucak Türkmenlerinin yaşadığı köylere fosfor ve misket bombaları yağdırıyorlar. Üstelik kadın, çocuk, yaşlı demeden sivilleri öldürüyorlar. Zalim Rusya'yı, Katil Esed'i, Bayırbucak Türkmenlerini yok etmeye yönelik saldırıları lanetliyoruz. Zalim Rusya, piyonun Esed'i, katil Esed'i de alıp bölgeden defol. Ölüm kusan uçaklarını, kan akıtan askerlerini de al, bölgeden defol. Ey Putin, cani arkadaşın, vahşet ortağın Esed'i Kremlin'de misafir edebilirsin ama İslam topraklarından defol. Ey Putin bölgeden kanlı ellerini çek" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Rusya Federasyonu Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title