Haberler

Manisa'da "Spora Farklı Yaklaşımlar" Konferansı

Salihli Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından Ticaret ve Sanayi Odası Sardes Konferans Salonu'nda 'Spora farklı yaklaşımlar' konulu konferans düzenlendi.

Salihli Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından Ticaret ve Sanayi Odası Sardes Konferans Salonu'nda 'Spora farklı yaklaşımlar' konulu konferans düzenlendi.

Toplantıda açılış konuşmasını yapan Salihli Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Oktay Ayaz, sporun gençlerin yetişmesinde en önemli etkenlerden biri olduğunu belirterek, "Evrensel kültürün bir parçası olan dünyada, dili, dini ve ırkı farklı insanları aynı ruhta birleştiren spordur." dedi.

Konferansta konuşan Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Spor Bilimleri Fakültesinden Prof. Dr. Metin Sayın, jimnastiğin atletizm ve yüzme gibi temel bir spor dalı olduğunu, birçok ülkede de rehabilitasyon aracı olarak ön plana çıktığını kaydetti.

Jimnastiğin aslında bütün sporların da temelini oluşturduğunu belirten Prof. Dr. Sayın, "Jimnastik, özellikle vücut kontrolü açısından oldukça önemli bir araç. Hem de cesaret gibi karar verebilme gibi psikolojik anlamda çok önemli bir spor dalı. Jimnastikte obje, kendi vücudunuzdur. Bu spor dalının birçok branşında başka bir araç kullanamıyorsunuz. Kimseye pas veremiyoruz, kimse bize yardım edemiyor. Mükemmellik üst düzeyde olmalı. Aksi halde en ufak bir hatada kaybediyorsunuz. Birçok ülkede artık jimnastik bir rehabilitasyon aracı olarak ön plana çıkıyor. Tıp bilimcileri de artık egzersizi daha çok ön plana çıkartıyor." diye konuştu.

Konferansta, Bozok Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hayrettin Gümüşdağ futbol, mental antrenör Ersin Afacan ise mental beceriler üzerine birer konuşma yaptılar.

Konferans sonunda Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünden emekli olan Mustafa Arslan'a plaket takdim edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Salihli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title