Haberler

Manisa'da Gezi Davasında 183 Kişiye Beraat

Manisa'de, Gezi Partı eylemlerine katıldıkları gerekçesiyle haklarında dava açılan 183 sanık, ikinci duruşmada beraat etti.

Manisa'de, Gezi Partı eylemlerine katıldıkları gerekçesiyle haklarında dava açılan 183 sanık, ikinci duruşmada beraat etti.

Manisa'daki Gezi Parkı eylemlerine katıldıkları öne sürülen 183 kişi hakkında 'Kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme, yönetme, bunların hareketine katılma, kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama' suçlamalarıyla 1- 3 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. İlk duruşması 14 Ocak'ta görülen dava bazı sanıkların ifadesinin alınması için, bugüne erteledi. Bugünkü ikinci duruşma öncesinde, Manisa Emek ve Demokrasi Platformu üyesi, çeşitli sivil toplum örgütleri ve odalardan yaklaşık 100 kişi, Adliye Sarayı'nın önüne geldi. Grupta bulunanlar 'AK Parti'ye teslim olmayacağız', 'Her yer Gezi her yer direniş', 'Bu daha başlangıç, mücadeleye devam' diye sloganı attı. Grupta bulunanlar Adliye Sarayı'nın önüne Gezi Parkı direnişlerini sembolize eden çeşitli karikatürler bıraktı.

Manisa 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davanın ikinci duruşmasına, hepsi tutuksuz yargılanan sanıklardan 50'si katıldı. Duruşmada, eksik kalan sanıkların ifadeleri alındı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan adına davaya katılan Avukat Ahmet Özel, Erdoğan'ın Gezi Eylemleri sırasında yapılan hakaretlerle mağdur duruma düştüğünü ve davaya mağdur sıfatıyla kabul edilmesini istedi. Hakim, davada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile devlet büyüklerine yönelik hakaret bulunmadığını belirterek bu istemi reddetti. Yaklaşık 2 saat süren duruşmada tutuksuz yargılanan sanıkların fiili bir suç işlemediği, Anayasa'nın verdiği hakları kullandığı, yeterli kanıt olmadığı gerekçesiyle beraatına karar verildi.

Duruşmanın ardından açıklama yapan eylemcilerin avukatları arasında yer alan Süleyman Kayhan Özkan, şöyle konuştu:

"Manisa'daki gezi eylemlerinden hiçbir tatsız olay yaşanmamış ve devlet büyüklerine yönelik haraket olayı meydana gelmemiştir. Baştan beri böyle bir davanın açılmasının yanlış olduğunu söyledik. İlk duruşmada da gelmeyen sanıkların dinlenmesine gerek olmadığını ve beraat verilmesini talep ettik. Çünkü Manisalı vatandaşlarımız Anayasa ve İnsan Hakları Sözleşmesi'nden doğan haklarını kullanmışlardır. Anayasa'ya aykırı bir hareket yoktur. İkinci davaya Başbakan Recep Tayyip Erdoğan mağdur sıfatıyla yer almak istemiş ve Ankara'daki avukatlar aracılığıyla Manisa'ya dilekçe göndermiştir. Ama hakim bu davanın bir hakaret davası olmadığı ve eylemlerde devlet büyüklerine yönelik hareket içerikli fiili eylemlerin bulunmadığı gerekçesiyle talebi reddetmiştir. Kazanan yine Gezi Parkı eylemcileri olmuştur." - Manisa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title